Почетна   »   Закони    »  Закон за вршење на работи за застапување во царинските постапкиДетален опис на документ
Закон за вршење на работи за застапување во царинските постапки
Датум на објавување: 05.12.2014 Преземи го документот
219 пати симнат
Датум на стапување во сила: 13.12.2014 
Сл. весник/година: 180/2014 
Категорија: Односи и соработка со странство » Царина
Забелешка: Со денот на влегувањето во сила на овој закон, престануваат да важат одредбите на членовите 6, 264–а, 264-б, 264-в и 264-г од Царинскиот закон („Службен весник на Република Македонија“ број 39/2005; 4/2008; 48/2010; 158/2010; 44/2011; 53/2011, 11/2012, 171/2012 и 187/2013).
Клучни зборови: царина, царинска постапка, постапка, царинска, царински закон, царински исправи
Измени и дополнувања
 Измена и дополнување
  04.09.2015 
Преземи го документот
81 пати симнат
 Измена и дополнување
  05.11.2015 
Преземи го документот
40 пати симнат
 Измена и дополнување
  10.02.2016 
Преземи го документот
51 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  29.03.2017 
Преземи го документот
24 пати симнат


 
 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.