Почетна   »   Закони    »  Закон за прогласување на старото градско јадро на Кратово за културно наследство...Поврзани документи
» Закон за научно-културните средби „Десет дена Крушевска Република“
» Закон за употребата на македонскиот јазик
» Закон за библиотеките
» Закон за меморијалните споменици и спомен обележјата
» Закон за музеите
» Закон за поттикнување и помагање на техничката култура
» Закон за заштита на културното наследство
» Закон за задолжителен примерок
» Закон за културата
» Закон за филмскиот фонд на Република Македонија
» Закон за аудиовизуелните добра
» Закон за прогласување на Старата скопска чаршија за културно наследство ...
» Закон за управување со светското природно и културно наследство во ...
» Закон за прогласување на старото градско јадро на Охрид за ...
» Закон за националниот уметник на Република Македонија
» Закон за прогласување на споменичката целина Крушево за културно наследство ...
» Закон за поддршка на домашната музичка продукција
» Закон за прогласување на старото градско јадро на Кратово за ...
» Закон за издавачката дејност
» Закон за прогласување на старото градско јадро на Битола за ...
» Закон за престанување на важењето на Законот за националниот уметник ...
Детален опис на документ
Закон за прогласување на старото градско јадро на Кратово за културно наследство од особено значење
Датум на објавување: 30.09.2014 Преземи го документот
32 пати симнат
Датум на стапување во сила: 01.01.1970 
Сл. весник/година: 144/2014 
Категорија: Јавни служби » Култура
Забелешка:
Клучни зборови: култура, културно наследство, градско јадро, Кратово


 
 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.