Детален опис на документ
Закон за внатрешни работи
Датум на објавување: 03.03.2014 Преземи го документот
2420 пати симнат
Датум на стапување во сила: 11.03.2014 
Сл. весник/година: 42/2014 
Категорија: Внатрешни работи
Забелешка: (1) Одредбите на членовите 24 став (2) точка 5) и 43 став (2) точка г) од овој закон кои се однесуваат на условот за познавање на странски јазик, ќе започнат да се применуваат по две години од денот на влегувањето во сила на овој закон. (2) Одредбите на членовите 121, 122, 123, 124 и 125 од овој закон, ќе започнат да се применуваат од 1 јануари 2017 година.
Клучни зборови: внатрешни, работи
Измени и дополнувања
 Измена и дополнување
  04.08.2014 
Преземи го документот
848 пати симнат
 Измена и дополнување
  04.08.2014 
Преземи го документот
757 пати симнат
 Измена и дополнување
  05.03.2015 
Преземи го документот
573 пати симнат
 Измена и дополнување
  05.03.2015 
Преземи го документот
527 пати симнат
 Измена и дополнување
  05.03.2015 
Преземи го документот
593 пати симнат
 Измена
  05.03.2015 
Преземи го документот
649 пати симнат
 Измена и дополнување
  14.01.2016 
Преземи го документот
476 пати симнат
 Измена и дополнување
  11.07.2016 
Преземи го документот
238 пати симнат
 Измена и дополнување
  01.08.2016 
Преземи го документот
279 пати симнат
 Измена
  17.10.2016 
Преземи го документот
269 пати симнат
 Измена и дополнување
  02.02.2018 
Преземи го документот
209 пати симнат


 
Дискусии околу овој закон
Zdravko  Saveski на 31.01.2015 16:21

Првата измена и дополнување се однесува на претходниот Закон за внатрешни работи, од 2009 година. Таму треба да биде префрлена.

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.