Поврзани документи
» Закон за ученичкиот и студентскиот стандард
» Закон за високото образование
» Закон за просветната инспекција
» Закон за ученичкиот стандард
» Закон за јазиците на кои се изведува наставата на Педагошкиот ...
» Закон за основање на центар за образование на кадри за ...
» Закон за основното образование
» Закон за просветната инспекција
» Закон за средното образование
» Закон за основање на Државен универзитет во Тетово
» Закон за бирото за развој на образованието
» Закон за стручно образование и обука
» Закон за основање на државен универзитет "Гоце Делчев" во Штип ...
» Закон за основање на факултет за администрација и менаџмент на ...
» Закон за основање на национална агенција за европски образовни програми ...
» Закон за образование на возрасните
» Закон за високото образование
» Закон за учебници за основно и средно образование
» Закон за основното образование
» Закон за државниот испитен центар
» Закон за високообразовните установи на верските заедници
» Закон за основање на Технолошко - технички факултет, Ветеринарен факултет ...
» Закон за основање на високообразовна установа факултет за безбедност во ...
» Закон за основање на Универзитет за информатички технологии во Скопје ...
» Закон за основање на високообразовна установа Факултет за безбедноство состав ...
» Закон за основање на Факултет за дизајн и технологии на ...
» Закон за основање на Факултет за информатички науки и компјутерско ...
» Закон за признавање на професионалните квалификации
» Закон за педагошката служба
» Закон за отворените граѓански универзитети за доживотно учење
Детален опис на документ
Закон за стручно образование и обука
Датум на објавување: 08.06.2006 Преземи го документот
3620 пати симнат
Датум на стапување во сила: 16.06.2006 
Сл. весник/година: 71/2006 
Категорија: Јавни служби » Образование и воспитание
Забелешка:
Клучни зборови: стручно образование, установи за стручно образование и обука, совет за стручно образование и обука, техничко образование, постсредно образование и обука, образование за возрасни
Измени и дополнувања
 Измена и дополнување
  18.09.2008 
Преземи го документот
993 пати симнат
 Измена и дополнување
  14.12.2009 
Преземи го документот
623 пати симнат
 Изменување и дополнување
  11.02.2011 
Преземи го документот
430 пати симнат
 Измена и дополнување
  15.02.2013 
Преземи го документот
191 пати симнат
 Измена и дополнување
  07.10.2013 
Преземи го документот
153 пати симнат
 Измена и дополнување
  27.02.2014 
Преземи го документот
141 пати симнат
 Измена и дополнување
  25.08.2015 
Преземи го документот
88 пати симнат
 Измена
  22.03.2016 
Преземи го документот
42 пати симнат


 
Дискусии околу овој закон
ismete bushi на 29.12.2010 03:54

dali ima nekoi izmeni za strucno obrazovanie vo 2010 godina

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.