Поврзани документи
» Закон за амнестија
» Закон за парничната постапка
» Закон за судскиот буџет
» Закон за амнестија
» Кривичен законик
» Закон за извршување
» Закон за заштита на сведоци
» Закон за парничната постапка
» Закон за извршување на санкциите
» Закон за извршната постапка
» Закон за прекршоците
» Закон за академија за обука на судии и јавни обвинители ...
» Закон за извршување на санкциите
» Закон за судовите
» Закон за Републички судски совет
» Закон за амнестија на граѓаните на Република Македонија кои не ...
» Закон за кривичната постапка
» Закон за управните спорови
» Закон за судскиот совет на Република Македонија
» Закон за медијација
» Закон за вонпроцесната постапка
» Закон за прекршоците
» Закон за судовите
» Закон за прекршоците против јавниот ред и мир
» Закон за малолетничка правда
» Закон за обезбедување на побарувањето
» Закон за вонпарнична постапка
» Закон за судска служба
» Закон за управување со конфискуван имот, имотна корист и одземени ...
» Закон за судските такси
Детален опис на документ
Закон за судовите
Датум на објавување: 11.05.2006 Преземи го документот
27891 пати симнат
Датум на стапување во сила: 19.05.2006 
Сл. весник/година: 58/2006 
Категорија: Државно уредување на Република Македонија » Правосудство » Судови, судски постапки
Забелешка:
Клучни зборови: суд, судови, правосудна управа, судска управа, судска полиција, судска надлежност
Измени и дополнувања
 Измена и дополнување
  14.03.2008 
Преземи го документот
18120 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  16.04.2008 
Преземи го документот
4689 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  10.09.2008 
Преземи го документот
4369 пати симнат
 Измена и дополнување
  18.11.2010 
Преземи го документот
14637 пати симнат


 
Дискусии околу овој закон
ljupka mancheva на 19.02.2013 16:36

ме интересира дали евентуално со Одлука на уставен суд е укината алинејата 2 од член 45-а став 2

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.