Поврзани документи
» Закон за амнестија
» Закон за парничната постапка
» Закон за судскиот буџет
» Закон за амнестија
» Кривичен законик
» Закон за извршување
» Закон за заштита на сведоци
» Закон за парничната постапка
» Закон за извршување на санкциите
» Закон за извршната постапка
» Закон за прекршоците
» Закон за академија за обука на судии и јавни обвинители ...
» Закон за извршување на санкциите
» Закон за судовите
» Закон за Републички судски совет
» Закон за амнестија на граѓаните на Република Македонија кои не ...
» Закон за кривичната постапка
» Закон за управните спорови
» Закон за судскиот совет на Република Македонија
» Закон за медијација
» Закон за вонпроцесната постапка
» Закон за прекршоците
» Закон за судовите
» Закон за прекршоците против јавниот ред и мир
» Закон за малолетничка правда
» Закон за обезбедување на побарувањето
» Закон за вонпарнична постапка
» Закон за судска служба
» Закон за управување со конфискуван имот, имотна корист и одземени ...
» Закон за судските такси
Детален опис на документ
Закон за вонпроцесната постапка
вон сила
Датум на објавување: 27.04.1979 Преземи го документот
3361 пати симнат
Датум на стапување во сила: 05.05.1979 
Сл. весник/година: 19/1979 
Категорија: Државно уредување на Република Македонија » Правосудство » Судови, судски постапки
Забелешка:
Клучни зборови: постапка за уредување на лични состојби, постапка за уредување на семејни односи, постапка за уредување на имотни односи, управување и користење на заеднички предмети, уредување на односите меѓу етажните сопственици, делба на заеднички предмет или имот
Измени и дополнувања
 Одлука на Уставен суд
  18.05.2005 
Преземи го документот
248 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  17.05.2006 
Преземи го документот
280 пати симнат


 
 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.