Поврзани документи
» Закон за извршување на Буџетот на Република Македонија за 2001 ...
» Закон за извршување на Буџетот на Република Македонија за 2002 ...
» Закон за ограничување на изворните приходи за финансирање на јавните ...
» Закон за ограничување на изворните приходи за финансирање на јавните ...
» Закон за спречување на перење пари
» Закон за утврдување и наплата на јавните приходи
» Закон за Финансиската полиција
» Закон за јавните набавки
» Закон за ограничување на изворните приходи за финансирање на јавните ...
» Закон за јавните набавки
» Закон за внатрешна ревизија во јавниот сектор
» Закон за сметководството за непрофитните организации
» Закон за ограничување на изворните приходи за финансирање на јавните ...
» Закон за јавен долг
» Закон за управата за јавни приходи
» Закон за ревизија
» Закон за буџетите
» Закон за единствениот даночен број на даночните обврзници
» Закон за извршување на буџетот на Република Македонија за 2006 ...
» Закон за сметководство за буџетите и буџетските корисници
» Закон за извршување на Буџетот на Република Македонија за 1996 ...
» Закон за буџетите
» Закон за висината на стапката на затезната камата
» Закон за ограничување на потрошувачката за општите општествени и заеднички ...
» Закон за финансиско работење
» Закон за сметководството
» Закон за Управата за јавни приходи
» Закон за ограничување на изворните приходи за финансирање на јавните ...
» Закон за ограничување на приходите за финансирање на општите општествени ...
» Закон за извршување на Буџетот на Република Македонија за 1994 ...
Детален опис на документ
Закон за донации и за спонзорства во јавните дејности
Датум на објавување: 12.04.2006 Преземи го документот
6383 пати симнат
Датум на стапување во сила: 20.04.2006 
Сл. весник/година: 47/2006 
Категорија: Финансии, сметководство » Општи прописи
Забелешка:
Клучни зборови: јавен интерес, спонзорство, донација, јавна дејност
Измени и дополнувања
 Измена
  14.07.2008 
Преземи го документот
3418 пати симнат
 Измена и дополнување
  13.04.2011 
Преземи го документот
2107 пати симнат
 Измена и дополнување
  06.02.2014 
Преземи го документот
1002 пати симнат
 Измена и дополнување
  04.09.2015 
Преземи го документот
553 пати симнат


 
Дискусии околу овој закон
Марика Конева на 09.10.2012 10:16

Донирање на трговска стока на црква -дали е ослободено од ДДВ и дали е одбитна ставка во даноцен биланс

 

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.