Поврзани документи
» Закон за амнестија
» Закон за парничната постапка
» Закон за судскиот буџет
» Закон за амнестија
» Кривичен законик
» Закон за извршување
» Закон за заштита на сведоци
» Закон за парничната постапка
» Закон за извршување на санкциите
» Закон за извршната постапка
» Закон за прекршоците
» Закон за академија за обука на судии и јавни обвинители ...
» Закон за извршување на санкциите
» Закон за судовите
» Закон за Републички судски совет
» Закон за амнестија на граѓаните на Република Македонија кои не ...
» Закон за кривичната постапка
» Закон за управните спорови
» Закон за судскиот совет на Република Македонија
» Закон за медијација
» Закон за вонпроцесната постапка
» Закон за прекршоците
» Закон за судовите
» Закон за прекршоците против јавниот ред и мир
» Закон за малолетничка правда
» Закон за обезбедување на побарувањето
» Закон за вонпарнична постапка
» Закон за судска служба
» Закон за управување со конфискуван имот, имотна корист и одземени ...
» Закон за судските такси
Детален опис на документ
Закон за судскиот совет на Република Македонија
Датум на објавување: 15.05.2006 Преземи го документот
8624 пати симнат
Датум на стапување во сила: 23.05.2006 
Сл. весник/година: 60/2006 
Категорија: Државно уредување на Република Македонија » Правосудство » Судови, судски постапки
Забелешка:
Клучни зборови: судски совет, состав на советот, избор на судија, разрешување на судија
Измени и дополнувања
 Измена и дополнување
  18.11.2010 
Преземи го документот
4254 пати симнат
 Изменување и дополнување
  25.07.2011 
Преземи го документот
3616 пати симнат
 Измена и дополнување
  12.02.2015 
Преземи го документот
908 пати симнат
 Измена и дополнување
  17.04.2015 
Преземи го документот
870 пати симнат
 Измена и дополнување
  29.12.2017 
Преземи го документот
247 пати симнат


 
Дискусии околу овој закон
Драги Дилберов на 29.10.2012 19:29
 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.