Поврзани документи
» Закон за амнестија
» Закон за парничната постапка
» Закон за судскиот буџет
» Закон за амнестија
» Кривичен законик
» Закон за извршување
» Закон за заштита на сведоци
» Закон за парничната постапка
» Закон за извршување на санкциите
» Закон за извршната постапка
» Закон за прекршоците
» Закон за академија за обука на судии и јавни обвинители ...
» Закон за извршување на санкциите
» Закон за судовите
» Закон за Републички судски совет
» Закон за амнестија на граѓаните на Република Македонија кои не ...
» Закон за кривичната постапка
» Закон за управните спорови
» Закон за судскиот совет на Република Македонија
» Закон за медијација
» Закон за вонпроцесната постапка
» Закон за прекршоците
» Закон за судовите
» Закон за прекршоците против јавниот ред и мир
» Закон за малолетничка правда
» Закон за обезбедување на побарувањето
» Закон за вонпарнична постапка
» Закон за судска служба
» Закон за управување со конфискуван имот, имотна корист и одземени ...
» Закон за судските такси
Детален опис на документ
Закон за управните спорови
Датум на објавување: 19.05.2006 Преземи го документот
26297 пати симнат
Датум на стапување во сила: 27.05.2006 
Сл. весник/година: 62/2006 
Категорија: Државно уредување на Република Македонија » Правосудство » Судови, судски постапки
Забелешка:
Клучни зборови: управна постапка, управен спор, управно судство
Измени и дополнувања
 Одлука на Уставен суд
  13.02.2008 
Преземи го документот
10185 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  16.09.2009 
Преземи го документот
5719 пати симнат
 Измена и дополнување
  18.11.2010 
Преземи го документот
13330 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  15.12.2010 
Преземи го документот
5994 пати симнат


 
Дискусии околу овој закон
Љупчо Ѓорѓински на 26.10.2012 23:32

Дали некој знае колку точно комисии има во Владата за решавање во управна постапка во втор степен? 

Во "Деловникот за работа на Владата на РМ," во член 58 став (1) се набројуваат 11 и потоа уште по една во став (2) и една во став (3).  Таа во став (3) е Комисија за решавање на прашања по огласите за распределба на становите изградени по "Проектот за изградба на станови кои ќе се издаваат на лица со ниски приходи" во втор степен.

Е сега, член 146 став (4) пак вели дека "Комисијата за решавање на прашања по огласите за распределба на становите изградени по Проектот за изградба... во втор степен ќе работи до завршување на Проектот за изградба....

Дали тој проект  е завршен и (поважно) дали оваа комисија сеуште постои. 

Всушност, главното прашање ми останува: Колку точно Комисии има во Владата за решавање во управна постапка во втор степен?

Благодарам однапред!

Simon Simonovski на 11.10.2010 20:57

Дали во овој законот за управни судовие во склоп на овој закон или во некој друг закон?

Се извинувам ако ова не е место за прашање!!

goran nikoloski на 19.04.2010 14:41
во кој рок може да се изјави жалба до врховниот суд а согласно одлуката на уставниот суд од 16.09.2009?
Зорица Ваневска на 26.12.2009 01:13

еден од ретките системски закони кој е конзистентен и применлив вонајголема мерка

филип камчев на 15.10.2009 00:12

законот не е воопсто систематизиран , има правни празнини и нелогичности. предлагам негово изменување и дополнување.

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.