Поврзани документи
» Закон за амнестија
» Закон за парничната постапка
» Закон за судскиот буџет
» Закон за амнестија
» Кривичен законик
» Закон за извршување
» Закон за заштита на сведоци
» Закон за парничната постапка
» Закон за извршување на санкциите
» Закон за извршната постапка
» Закон за прекршоците
» Закон за академија за обука на судии и јавни обвинители ...
» Закон за извршување на санкциите
» Закон за судовите
» Закон за Републички судски совет
» Закон за амнестија на граѓаните на Република Македонија кои не ...
» Закон за кривичната постапка
» Закон за управните спорови
» Закон за судскиот совет на Република Македонија
» Закон за медијација
» Закон за вонпроцесната постапка
» Закон за прекршоците
» Закон за судовите
» Закон за прекршоците против јавниот ред и мир
» Закон за малолетничка правда
» Закон за обезбедување на побарувањето
» Закон за вонпарнична постапка
» Закон за судска служба
» Закон за управување со конфискуван имот, имотна корист и одземени ...
» Закон за судските такси
Детален опис на документ
Закон за кривичната постапка
вон сила
Датум на објавување: 03.04.1997 Преземи го документот
19069 пати симнат
Датум на стапување во сила: 11.04.1997 
Сл. весник/година: 15/1997 
Категорија: Државно уредување на Република Македонија » Правосудство » Судови, судски постапки
Забелешка:
Клучни зборови: постапка, кривична
Измени и дополнувања
 Одлука на Уставен суд
  24.02.1999 
Преземи го документот
1259 пати симнат
 Измена и дополнување
  27.06.2002 
Преземи го документот
2403 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  15.04.2004 
Преземи го документот
1216 пати симнат
 Измена и дополнување
  22.10.2004 
Преземи го документот
3382 пати симнат
 Пречистен текст
  07.03.2005 
Преземи го документот
46501 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  31.05.2006 
Преземи го документот
3465 пати симнат
 Измена и дополнување
  10.07.2008 
Преземи го документот
16423 пати симнат
 Дополнување
  29.05.2009 
Преземи го документот
12114 пати симнат


 
Дискусии околу овој закон
Misho Mitrovski на 05.01.2017 13:05

nekade se skril

slobodan stojnev на 08.08.2016 09:28

kade e noviot zkp

 

Зоран Димитровски на 28.05.2013 10:45

Кривичен законик

 

Goce Sazdov на 28.08.2012 17:57

Има измена на ЗКП од 2011 година, сте ја ставиле кај НЗКП !!! 

Filip Petkoski на 04.06.2012 02:31

jas kolku sto mozev da zabelezam izmenite se praveni vrz osnova na osnovniot zakon od 1997 sekako so izmenite do 2004, arno ama nikade vo izmenite po 2005 ne se spomnuva precisteteniot zakon od 2005 i zatoa ne se sovpagaat i greskata e do vladinata komsisija a ne e niti vo zkap niti vo sluzben vesnik i tamu pisuva izmeni na zkp soglasno zakonite od 97, 2002 i 2004, a 2005 go nema nikade

Гоце Петров на 14.12.2011 19:29

Сепак ,се извинувам, внесени се сите измени, НО, со тоа што се разбркано така што на пример ви измените од 2004-та постојат членови 142-а,142-б итн, а во пречистениот ги нема.

Плус тоа, наместо измена во член 142, напишале член 140. Исто е и во официјалната верзија од службен весник. 

Каде е грешката, во ЗПК или во службен весник???????

Гоце Петров на 14.12.2011 19:17

Внимание до сите:

Во пречистениот текст не се ставени измените од 22.10.2004 година.

Milutin  Krsteski на 16.05.2011 23:33

Potrebno e da se izvrshi novo dopolnenie na Zakon za krivichna postapka objaveno vo Sluzben vesnik na R.M. br.51 od 13.04.2011 god. 

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.