Поврзани документи
» Закон за акредитација
» Закон за метрологијата
» Закон за стандардизација
» Закон за заштита на топографијата на интегралните кола
» Закон за индустриската сопственост
» Закон за поттикнување и помагање на технолошкиот развој
» Закон за царинските мерки за заштита на правата од интелектуална ...
» Закон за контрола на предмети од скапоцени метали
» Закон за мерните единици и мерилата
» Закон за стандардизација
» Закон за индустриска сопственост
» Закон за авторското право и сродните права
» Закон за пропишување на техничките барање за производите и оцена ...
» Закон за безбедност на производите
» Закон за поттикнување и помагање на технолошкиот развој
» Закон за индустриска сопственост
» Закон за акредитација
» Закон за авторското право и сродните права
» Закон за квалитетот на земјоделските производи
» Закон за поттикнување и помагање на технолошкиот развој
» Закон за иновациската дејност
Детален опис на документ
Закон за безбедност на производите
Датум на објавување: 20.03.2006 Преземи го документот
3387 пати симнат
Датум на стапување во сила: 28.03.2006 
Сл. весник/година: 33/2006 
Категорија: Стопанство » Индустриска и интелектуална сопственост, метрологија, стандардизација, акредитација, технолошки развој и квалитет на производите
Забелешка:
Клучни зборови: производи, безбедност на производите, општи безбедносни барања, обврски на производителите и дистрибутерите, начин на пропишување на техничките прописи, комисија за безбедност на производите
Измени и дополнувања
 Измена и дополнување
  22.05.2007 
Преземи го документот
1390 пати симнат
 Измена и дополнување
  25.02.2011 
Преземи го документот
515 пати симнат
 Измена и дополнување
  13.04.2011 
Преземи го документот
520 пати симнат
 Изменување
  21.10.2011 
Преземи го документот
468 пати симнат
 Измена и дополнување
  27.11.2013 
Преземи го документот
323 пати симнат
 Измена и дополнување
  03.09.2015 
Преземи го документот
183 пати симнат
 Измена и дополнување
  21.03.2016 
Преземи го документот
110 пати симнат


 
 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.