Поврзани документи
» Закон за азил и привремена заштита
» Закон за референдум и граѓанска иницијатива
» Закон за здруженија на граѓани и фондации
» Закон за финансирање на политичките партии
» Закон за политичките партии
» Закон за заштита на лични податоци
» Закон за референдум и други облици на непосредно изјаснување на ...
» Закон за верските заедници и религиозните групи
» Закон за постапката за собирање потписи на избирачи за предлагање ...
» Закон за јавните собири
» Закон за личната карта
» Закон за слободен пристап до информации од јавен карактер
» Закон за личното име
» Закон за матичната евиденција
» Закон за семејството
» Закон за државјанството на Република Македонија
» Закон за движење и престој на странците
» Закон за матичниот број на граѓанинот
» Закон за патните исправи на државјаните на Република Македонија
» Закон за пријавување на живеалиштето и престојувалиштето на граѓаните
» Закон за политичките партии
» Закон за заштита на личните податоци
» Закон за Црвениот крст на Република Македонија
» Закон за странците
» Закон за еднакви можности на жените и мажите
» Закон за правната положбата на црквата, верските заедници и религиозни ...
» Закон за употреба на јазик што го зборуваат најмалку 20% ...
» Закон за унапредување и заштита на правата на припадниците на ...
» Закон за здруженија и фондации
» Закон за спречување и заштита од дискриминација
Детален опис на документ
Закон за странците
Датум на објавување: 23.03.2006 Преземи го документот
10183 пати симнат
Датум на стапување во сила: 31.03.2006 
Сл. весник/година: 35/2006 
Категорија: Права и слободи на човекот и граѓанинот
Забелешка:
Клучни зборови: странец, закон за странците, правен статус на странци, влез на странци и напуштање на република македонија, визи, престој на странци, протерување и присилно отстранување на странец, патни и други исправи на странци, докажување на идентитетот на странец, пријавување на живеалиште и престојувалиште
Измени и дополнувања
 Измена и дополнување
  31.05.2007 
Преземи го документот
4049 пати симнат
 Измена и дополнување
  18.09.2008 
Преземи го документот
2858 пати симнат
 Измена и дополнување
  24.07.2009 
Преземи го документот
2199 пати симнат
 Измена и дополнување
  06.12.2010 
Преземи го документот
1861 пати симнат
 Изменување
  15.11.2011 
Преземи го документот
1539 пати симнат
 дополнување
  04.07.2012 
Преземи го документот
1361 пати симнат
 Измена и дополнување
  21.01.2013 
Преземи го документот
1392 пати симнат
 Измена и дополнување
  28.10.2013 
Преземи го документот
1263 пати симнат
 Измена и дополнување
  31.08.2015 
Преземи го документот
992 пати симнат


 
Дискусии околу овој закон
Muamed  Demir на 09.12.2015 22:02

Pocituvani mojeto prasanje e kolku e dozvolena visina na betonska grandezna ograda pomegu kucni placevi  vo familjarna podelba.blagodaram na srabotka

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.