Поврзани документи
» Закон за научно-културните средби „Десет дена Крушевска Република“
» Закон за употребата на македонскиот јазик
» Закон за библиотеките
» Закон за меморијалните споменици и спомен обележјата
» Закон за музеите
» Закон за поттикнување и помагање на техничката култура
» Закон за заштита на културното наследство
» Закон за задолжителен примерок
» Закон за културата
» Закон за филмскиот фонд на Република Македонија
» Закон за аудиовизуелните добра
» Закон за прогласување на Старата скопска чаршија за културно наследство ...
» Закон за управување со светското природно и културно наследство во ...
» Закон за прогласување на старото градско јадро на Охрид за ...
» Закон за националниот уметник на Република Македонија
» Закон за прогласување на споменичката целина Крушево за културно наследство ...
» Закон за поддршка на домашната музичка продукција
» Закон за прогласување на старото градско јадро на Кратово за ...
» Закон за издавачката дејност
» Закон за прогласување на старото градско јадро на Битола за ...
» Закон за престанување на важењето на Законот за националниот уметник ...
Детален опис на документ
Закон за културата
Датум на објавување: 02.07.1998 Преземи го документот
3662 пати симнат
Датум на стапување во сила: 10.07.1998 
Сл. весник/година: 31/1998 
Категорија: Јавни служби » Култура
Забелешка:
Клучни зборови: култура, министерство за култура, министер за култура, културни вредности, културен идентитет, уметник, уметници, публикации, музика, театар, сценска дејност, филм, филмска дејност, галерија, галерии, дом на културата
Измени и дополнувања
 Измена
  25.07.2003 
Преземи го документот
1191 пати симнат
 Пречистен текст
  17.10.2003 
Преземи го документот
563 пати симнат
 Измена
  28.09.2005 
Преземи го документот
2151 пати симнат
 Измена и дополнување
  01.03.2007 
Преземи го документот
2226 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  16.01.2008 
Преземи го документот
1522 пати симнат
 Измена и дополнување
  01.09.2010 
Преземи го документот
1115 пати симнат
 Измена и дополнување
  08.04.2011 
Преземи го документот
1027 пати симнат
 Измена и дополнување
  13.04.2011 
Преземи го документот
1016 пати симнат
 Измена и дополнување
  05.11.2012 
Преземи го документот
656 пати симнат
 Измена
  14.02.2013 
Преземи го документот
661 пати симнат
 Измена и дополнување
  30.12.2013 
Преземи го документот
497 пати симнат
 Измена и дополнување
  05.03.2014 
Преземи го документот
597 пати симнат
 Измена и дополнување
  17.04.2015 
Преземи го документот
424 пати симнат
 Измена и дополнување
  04.09.2015 
Преземи го документот
349 пати симнат
 Измена и дополнување
  29.02.2016 
Преземи го документот
291 пати симнат
 Измена и дополнување
  18.01.2018 
Преземи го документот
144 пати симнат
 Измена и дополнување
  18.01.2018 
Преземи го документот
204 пати симнат


 
Дискусии околу овој закон
Zdravko  Saveski на 05.01.2015 13:36

Пречистениот текст од 2003 е објавен во Сл. весник бр. 66/03, а не во 59/03. http://www.slvesnik.com.mk/Issues/340268306ED16E4DA2115DDD5062E8A3.pdf

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.