Почетна   »   Закони    »  Закон за платата (личните доходи) и другите надоместоци на пратениците...Поврзани документи
» Закон за избирачкиот список
» Закон за избор на пратеници во Собранието на Република Македонија ...
» Закон за изборните единици за избор на пратеници во Собранието ...
» Закон за пратениците
» Закон за избирачките места
» Закон за избирачкиот список и за избирачката легитимација
» Закон за изборните единици за избор на пратеници во Собранието ...
» Закон за платата (личните доходи) и другите надоместоци на пратениците ...
» Изборен законик
» Закон за платите на судиите
» Закон за комитетот за односи меѓу заедниците
» Закон за определување дополнителен услов за вршење јавна функција
» Резолуција за односите на Република Македонија со Косово
» Резолуција за миграционата политика на Република Македонија 2009 -2014
» Закон за Собранието на Република Македонија
» Закон за платите на членовите на Советот на јавните обвинители ...
» Закон за платите на членовите на Судскиот совет на Република ...
» Декларација за побезбеден интернет
» Закон за избор на пратеници во Собранието на Република Македонија ...
Детален опис на документ
Закон за платата (личните доходи) и другите надоместоци на пратениците во Собранието на Р Македонија и другите избрани и именувани лица во Републиката
Датум на објавување: 29.06.1990 Преземи го документот
6206 пати симнат
Датум на стапување во сила: 07.07.1990 
Сл. весник/година: 36/1990 
Категорија: Државно уредување на Република Македонија » Собрание на Република Македонија
Забелешка:
Клучни зборови: собрание на република македонија, државни органи, пратеници, плати, лични доходи, пратеничка функција, материјални трошоци и други примања, лични доходи на пратениците и на избраните и именувани лица, плати на пратениците и на избраните и именувани лица
Измени и дополнувања
 Дополнување
  24.05.1991 
Преземи го документот
3082 пати симнат
 Измена и дополнување
  23.05.1997 
Преземи го документот
3284 пати симнат
 Измена
  24.05.2005 
Преземи го документот
3094 пати симнат
 Измена
  03.10.2005 
Преземи го документот
3384 пати симнат
 Дополнување
  05.10.2007 
Преземи го документот
1975 пати симнат
 Измена
  24.12.2008 
Преземи го документот
3269 пати симнат
 Измена и дополнување
  24.07.2009 
Преземи го документот
1794 пати симнат
 Измена и дополнување
  26.03.2010 
Преземи го документот
2217 пати симнат
 Измена и дополнување
  20.07.2010 
Преземи го документот
2235 пати симнат
 Дополнување
  15.12.2010 
Преземи го документот
2185 пати симнат
 Измена
  24.01.2012 
Преземи го документот
1607 пати симнат
 Измена и дополнување
  19.11.2012 
Преземи го документот
1697 пати симнат
 Измена
  06.12.2013 
Преземи го документот
1429 пати симнат


 
Дискусии околу овој закон
Zdravko  Saveski на 02.06.2018 13:09

Одлуката на Уставниот суд од февруари 2018 со кој се укинува членот 14 во делот:„потпретседател на Владата“ ја има на следниот линк http://ustavensud.mk/?p=13080

Igor Ivanovski на 18.07.2012 20:22

zto ne j aotvora posledanta izmena na ovoj zakon od24.01.2012, sto eporblemot veke edna nedela ne s eotvora

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.