Детален опис на документ
Закон за служба во Армијата на Република Македонија
вон сила
Датум на објавување: 30.07.2002 Преземи го документот
3260 пати симнат
Датум на стапување во сила: 07.08.2002 
Сл. весник/година: 62/2002 
Категорија: Одбрана
Забелешка:
Клучни зборови: одбрана, армија, армија на република македонија, воен рок, резервен состав, министерство за одбрана, воена академија, војник, професионален војник, воен старешина, цивилно лице, воен обврзник, воен инвалид, воени инвалиди, офицер, подофицер, питомци, питомец, воена единица, заклетва, униформа, воена униформа, воена книшка, воена легитимација, оружје, разводник, десетар, помлад водник, постар водник, постар водник i класа, заставник, заставник i класа, подофицери, офицери, потпоручник, поручник, капетан, мајор, потполковник, полковник, бригаден генерал, генерал-мајор, генерал-потполковник, генерал, чин, нато, падобранци, падобранец, нуркач, нуркачи, воен нуркач
Измени и дополнувања
 Изменување
  27.12.2002 
Преземи го документот
1275 пати симнат
 Измена и дополнување
  08.04.2003 
Преземи го документот
1245 пати симнат
 Дополнување
  05.11.2003 
Преземи го документот
1228 пати симнат
 Измена и дополнувања
  21.12.2005 
Преземи го документот
1564 пати симнат
 Дополнување
  06.11.2007 
Преземи го документот
1301 пати симнат
 Измена и дополнување
  15.01.2009 
Преземи го документот
1090 пати симнат


 
 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.