Детален опис на документ
Закон за меница
Датум на објавување: 22.01.2002 Преземи го документот
6622 пати симнат
Датум на стапување во сила: 30.01.2002 
Сл. весник/година: 3/2002 
Категорија: Финансии, сметководство » Хартии од вредност
Забелешка:
Клучни зборови: банка, банки, индосамент, цесија, меница, трасант, трасат, трасирање на меница, ремитент, имател на меница, емитенти, патничка агенција, менични работи, индосант, ректа индосамент, акцепт, алонж, авал, авалист, амортизација, регресно право, инкасо, банкарска меница, барирана меница, интервениент
Измени и дополнувања
 Измена и дополнување
  14.05.2010 
Преземи го документот
1940 пати симнат
 Измена и дополнување
  25.08.2015 
Преземи го документот
452 пати симнат


 
 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.