Детален опис на документ
Закон за спортот
Датум на објавување: 07.05.2002 Преземи го документот
4805 пати симнат
Датум на стапување во сила: 15.05.2002 
Сл. весник/година: 29/2002 
Категорија: Јавни служби » Спорт
Забелешка:
Клучни зборови: надзор, спорт, стопанисување со објектите за спорт, вршење на дејност спорт, јавен интерес во спортот, стручни кадри, учесници во спортски активности, здравствена заштита и антидопиниг контрола, спортски натпревар, спортски манифестации, објекти за спорт, евиденција во областа на спортот
Измени и дополнувања
 Измена и дополнување
  01.10.2004 
Преземи го документот
2614 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  14.09.2005 
Преземи го документот
667 пати симнат
 Измена и дополнување
  07.07.2008 
Преземи го документот
1763 пати симнат
 Измена и дополнување
  14.02.2011 
Преземи го документот
1418 пати симнат
 Измена и дополнување
  13.04.2011 
Преземи го документот
1317 пати симнат
 Измена
  28.05.2012 
Преземи го документот
736 пати симнат
 Консолидиран текст
  12.12.2012 
Преземи го документот
1357 пати симнат
 Измена и дополнување
  29.10.2013 
Преземи го документот
707 пати симнат
 Измена и дополнување
  30.12.2013 
Преземи го документот
586 пати симнат
 Измена
  03.03.2014 
Преземи го документот
552 пати симнат
 Дополнување
  17.09.2014 
Преземи го документот
426 пати симнат
 Измена
  01.12.2014 
Преземи го документот
425 пати симнат
 Измена и дополнување
  05.05.2015 
Преземи го документот
342 пати симнат
 Измена и дополнување
  04.09.2015 
Преземи го документот
296 пати симнат
 Измена
  15.01.2016 
Преземи го документот
251 пати симнат
 Измена и дополнување
  22.03.2016 
Преземи го документот
121 пати симнат
 Измена и дополнување
  31.03.2016 
Преземи го документот
218 пати симнат
 Измена
  03.06.2016 
Преземи го документот
255 пати симнат
 Измена и дополнување
  17.10.2016 
Преземи го документот
176 пати симнат


 
Дискусии околу овој закон
Pavle Donevski на 30.11.2016 21:49

постирајте го новото дополнение и измената од законот за спорт Сл.весник 190/2016

сања карабатова на 23.03.2015 09:43

dopolnuvanjeto od 17.09.2014 godina se odnesuva na zakonot za vozula

 

Администратор test на 12.12.2012 10:16

Консолидираниот текст е закачен на право.орг.мк

 

Emilija Lokvenec на 07.12.2012 16:02

http://www.pravda.gov.mk/documents/%C7%E0%EA%EE%ED%20%E7%E0%20%F1%EF%EE%F0%F2%EE%F2.pdf

Консолидиран текст на законот

Здравко Тодороски на 28.08.2011 21:33

I jas ve zamoluvam ako moze postavite precisten tekst na zakonot za sport

Rade Karafilov на 25.05.2011 10:23

isto taka i jas bi ve zamolil dokolku ima moznost da dobieme precisten tekst so zakonot za sport.Pozdrav

Rubin Risteski на 06.04.2011 23:49

ve molam ako moze upload precisten tekst na zakonot za sportot.Pozdrav

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.