Поврзани документи
» Закон за лековите, помошните лековити средства и медицинските помагала
» Закон за прекурзори
» Закон за заштита на населението од заразни болести
» Закон за безбедност на храната и на производите што доаѓаат ...
» Закон за вршење на психолошка дејност
» Закон за здравствената заштита
» Закон за престанок на важењето на Законот за дејноста на ...
» Закон за санитарната и здравствената инспекција
» Закон за условите за земање, разменување, пренесување и пресадување делови ...
» Закон за здравственото осигурување
» Закон за ментално здравје
» Закон за санитарна и здравствена инспекција
» Закон за безбедност на козметичките производи
» Закон за безбедност во снабдувањето со крв
» Закон за лековите и медицинските помагала
» Закон за хемикалии
» Закон за генетски модифицирани организми
» Закон за биомедицинско потпомогнато оплодување
» Закон за заштита на правата на пациентите
» Закон за евиденции во областа на здравството
» Закон за јавно здравје
» Закон за хемикалии
» Закон за безбедност на храната
» Закон за земање и пресадување на делови од човечкото тело ...
» Закон за здравствената заштита
» Закон за доброволно здравствено осигурување
» Закон за мирување и отпишување на обврски по основ на ...
» Закон за комплементарна и алтернативна медицина
» Закон за слободните здравствени зони
» Закон за центар за трансплантациона медицина и хируршки болести
Детален опис на документ
Закон за здравствената заштита
Датум на објавување: 29.03.2012 Преземи го документот
5910 пати симнат
Датум на стапување во сила: 06.04.2012 
Сл. весник/година: 43/2012 
Категорија: Јавни служби » Здравствена заштита
Забелешка:
Клучни зборови: заштита, здравствената
Измени и дополнувања
 Измена и дополнување
  19.11.2012 
Преземи го документот
1460 пати симнат
 Пречистен текст
  17.01.2013 
Преземи го документот
6729 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  24.04.2013 
Преземи го документот
1384 пати симнат
 Измена и дополнување
  17.06.2013 
Преземи го документот
2608 пати симнат
 Измена и дополнување
  27.11.2013 
Преземи го документот
2002 пати симнат
 Измена и дополнување
  25.02.2014 
Преземи го документот
1918 пати симнат
 Измена и дополнување
  04.03.2014 
Преземи го документот
1987 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  11.06.2014 
Преземи го документот
998 пати симнат
 Измена и дополнување
  19.12.2014 
Преземи го документот
1327 пати симнат
 Измена и дополнување
  22.01.2015 
Преземи го документот
1595 пати симнат
 Измена
  17.04.2015 
Преземи го документот
1178 пати симнат
 Измена и дополнување
  04.09.2015 
Преземи го документот
1026 пати симнат
 Измена и дополнување
  05.11.2015 
Преземи го документот
965 пати симнат
 Измена и дополнување
  02.02.2016 
Преземи го документот
1290 пати симнат
 Измена и дополнување
  26.02.2016 
Преземи го документот
1257 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  12.07.2017 
Преземи го документот
461 пати симнат


 
Дискусии околу овој закон
Dina Velkova на 26.03.2014 10:16

ima izmeni

Jovan panovski на 16.05.2012 09:15

clen 160

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.