Детален опис на документ
Закон за минимална плата во Република Македонија
Датум на објавување: 24.01.2012 Преземи го документот
2664 пати симнат
Датум на стапување во сила: 01.02.2012 
Сл. весник/година: 11/2012 
Категорија: Работни односи » Плати
Забелешка: Овој закон влегува во сила осмиот ден од денот на објавувањето во „Службен весник на Република Македонија", а ќе се применува со исплатата на платите за јануари 2012 година.
Клучни зборови:
Измени и дополнувања
 Измена и дополнување
  10.02.2014 
Преземи го документот
1464 пати симнат
 Измена
  05.12.2014 
Преземи го документот
940 пати симнат
 Измена и дополнување
  18.05.2015 
Преземи го документот
777 пати симнат
 Измена и дополнување
  31.07.2015 
Преземи го документот
813 пати симнат
 Измена и дополнување
  20.09.2017 
Преземи го документот
388 пати симнат


 
Дискусии околу овој закон
Zdravko  Saveski на 02.06.2018 13:28

Одлуката на Уставниот суд од 18 април со која се укинува член 2 став 1 во делот: „и исполнет нормиран учинок“ и ставовите 2, 3 и 4 и член 7-б ставови 1 и 3 од Законот за минимална плата ја имате на следниот линк http://ustavensud.mk/?p=15228

Димитар Апасиев на 31.10.2017 15:10

ставете го најновиот рогациски закон 

Димитар Апасиев на 31.10.2017 15:10

http://www.mtsp.gov.mk/content/pdf/zakoni/2017/22.9_minimalnaplata.pdf

 

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.