Поврзани документи
» Закон за банките
» Закон за Фондот за осигурување на депозити
» Закон за Агенција на Република Македонија за управување со средства ...
» Закон за банки за микрофинансирање
» Закон за Народната Банка на Република Македонија
» Закон за основање Македонска банка за поддршка на развојот
» Закон за обезбедување на средства во форма на кредит за ...
» Закон за санација и реконструирање на дел од банките во ...
» Закон за банките и штедилниците
» Закон за Народната банка на Република Македонија
» Закон за регулирање на побарувањата на штедачите од штедилниците „ТАТ“ ...
» Закон за престанување на важењето на законот за банки за ...
» Закон за заштита на потрошувачите при договори за потрошувачки кредит ...
» Закон за банките
» Закон за кредитно биро
» Закон за народната банка на Република Македонија
» Закон за заштита на потрошувачите при договори за потрошувачки кредит ...
» Закон за субвенционирање на станбен кредит
» Закон за регулирање на дел од долгот кон Обединета банка ...
Детален опис на документ
Закон за субвенционирање на станбен кредит
Датум на објавување: 15.11.2011 Преземи го документот
1292 пати симнат
Датум на стапување во сила: 23.11.2011 
Сл. весник/година: 158/2011 
Категорија: Финансии, сметководство » Банки и штедилници
Забелешка: Овој закон влегува во сила осмиот ден од денот на објавувањето во „Службен весник на Република Македонија“, а ќе се применува од 1 јануари 2012 година.
Клучни зборови: кредит, станбен, субвенции, субвенционирање
Измени и дополнувања
 Измена и дополнување
  15.02.2013 
Преземи го документот
323 пати симнат
 Измена и дополнување
  04.03.2014 
Преземи го документот
235 пати симнат
 Измена
  21.07.2014 
Преземи го документот
189 пати симнат
 Измена и дополнување
  15.01.2016 
Преземи го документот
159 пати симнат


 
Дискусии околу овој закон
Petar Bozinovski на 10.04.2014 04:44

 

site informacii vo vrska za zakonot ke gi nakdete tuka a ostanatite za <a href="http://malx.net/stanben-kredit/">stanben kredit</a> vo mk na http://malx.net/
dejan nikolovski на 27.12.2011 09:50

супер закон

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.