Почетна   »   Закони    »  Закон за заштита на потрошувачите при договори за потрошувачки кредитПоврзани документи
» Закон за банките
» Закон за Фондот за осигурување на депозити
» Закон за Агенција на Република Македонија за управување со средства ...
» Закон за банки за микрофинансирање
» Закон за Народната Банка на Република Македонија
» Закон за основање Македонска банка за поддршка на развојот
» Закон за обезбедување на средства во форма на кредит за ...
» Закон за санација и реконструирање на дел од банките во ...
» Закон за банките и штедилниците
» Закон за Народната банка на Република Македонија
» Закон за регулирање на побарувањата на штедачите од штедилниците „ТАТ“ ...
» Закон за престанување на важењето на законот за банки за ...
» Закон за заштита на потрошувачите при договори за потрошувачки кредит ...
» Закон за банките
» Закон за кредитно биро
» Закон за народната банка на Република Македонија
» Закон за заштита на потрошувачите при договори за потрошувачки кредит ...
» Закон за субвенционирање на станбен кредит
» Закон за регулирање на дел од долгот кон Обединета банка ...
Детален опис на документ
Закон за заштита на потрошувачите при договори за потрошувачки кредит
Датум на објавување: 13.04.2011 Преземи го документот
1311 пати симнат
Датум на стапување во сила: 21.04.2011 
Сл. весник/година: 51/2011 
Категорија: Финансии, сметководство » Банки и штедилници
Забелешка: Со денот на отпочнување на примената на овој закон престанува да важи Законот за заштита на потрошувачите при договори за потрошувачки кредити ("Службен весник на Република Македонија" број 63/2007 и 17/11).
Клучни зборови: Се применува од 01.10.2011 година.
Измени и дополнувања
 Измена и дополнување
  25.08.2015 
Преземи го документот
168 пати симнат
 Измена и дополнување
  10.02.2016 
Преземи го документот
147 пати симнат


 
 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.