Поврзани документи
» Закон за извршување на Буџетот на Република Македонија за 2001 ...
» Закон за извршување на Буџетот на Република Македонија за 2002 ...
» Закон за ограничување на изворните приходи за финансирање на јавните ...
» Закон за ограничување на изворните приходи за финансирање на јавните ...
» Закон за спречување на перење пари
» Закон за утврдување и наплата на јавните приходи
» Закон за Финансиската полиција
» Закон за јавните набавки
» Закон за ограничување на изворните приходи за финансирање на јавните ...
» Закон за јавните набавки
» Закон за внатрешна ревизија во јавниот сектор
» Закон за сметководството за непрофитните организации
» Закон за ограничување на изворните приходи за финансирање на јавните ...
» Закон за јавен долг
» Закон за управата за јавни приходи
» Закон за ревизија
» Закон за буџетите
» Закон за единствениот даночен број на даночните обврзници
» Закон за извршување на буџетот на Република Македонија за 2006 ...
» Закон за сметководство за буџетите и буџетските корисници
» Закон за извршување на Буџетот на Република Македонија за 1996 ...
» Закон за буџетите
» Закон за висината на стапката на затезната камата
» Закон за ограничување на потрошувачката за општите општествени и заеднички ...
» Закон за финансиско работење
» Закон за сметководството
» Закон за Управата за јавни приходи
» Закон за ограничување на изворните приходи за финансирање на јавните ...
» Закон за ограничување на приходите за финансирање на општите општествени ...
» Закон за извршување на Буџетот на Република Македонија за 1994 ...
Детален опис на документ
Закон за државната ревизија
вон сила
Датум на објавување: 22.12.1997 Преземи го документот
2366 пати симнат
Датум на стапување во сила: 30.12.1997 
Сл. весник/година: 65/1997 
Категорија: Финансии, сметководство » Општи прописи
Забелешка:
Клучни зборови: ревизија, финансиски трансакции, финансиски извештаи, државна ревизија, државни расходи, интерна контрола, извештаи
Измени и дополнувања
 Измена и дополнување
  05.09.2001 
Преземи го документот
451 пати симнат
 Измена и дополнување
  05.05.2003 
Преземи го документот
392 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  07.05.2003 
Преземи го документот
22 пати симнат
 Измена и дополнување
  30.03.2004 
Преземи го документот
31 пати симнат
 Пречистен текст
  21.10.2004 
Преземи го документот
1477 пати симнат
 Измена и дополнување
  06.06.2006 
Преземи го документот
1065 пати симнат
 Измена и дополнување
  02.11.2007 
Преземи го документот
926 пати симнат


 
 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.