Детален опис на документ
Закон за локалните избори
вон сила
Датум на објавување: 06.09.1996 Преземи го документот
2806 пати симнат
Датум на стапување во сила: 14.09.1996 
Сл. весник/година: 46/1996 
Категорија: Државно уредување на Република Македонија » Локална самоуправа
Забелешка:
Клучни зборови: врховен суд, советник, избори, изборен процес, избирачки список, извод од избирачки список, министерство за правда, избирачко право, евидентирање на избирачко право, изборна единица, дик, државна изборна комисија, општинска изборна комисија, избирачки одбор, увид, врховен суд на рм, избор, пропорционален модел, право да избира, мандат, политички партии, политичка партија, избирачко место, кандидат, кандидати, глас, гласање, изборна кампања, финансирање на изборна кампања, изборен молк, изборен материјал, гласачко ливче, набљудување, набљудувачи, градоначалник, совет, локални избори, советници
Измени и дополнувања
 Одлука на Уставен суд
  26.03.1997 
Преземи го документот
68 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  17.04.2002 
Преземи го документот
58 пати симнат
 Измена и дополнување
  28.02.2003 
Преземи го документот
438 пати симнат
 Измена и дополнување
  07.06.2004 
Преземи го документот
330 пати симнат
 Пречистен текст
  07.07.2004 
Преземи го документот
2447 пати симнат
 Дополнување
  05.08.2004 
Преземи го документот
982 пати симнат
 Измена и дополнување
  06.09.2004 
Преземи го документот
1318 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  22.12.2004 
Преземи го документот
340 пати симнат


 
 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.