Поврзани документи
» Закон за акредитација
» Закон за метрологијата
» Закон за стандардизација
» Закон за заштита на топографијата на интегралните кола
» Закон за индустриската сопственост
» Закон за поттикнување и помагање на технолошкиот развој
» Закон за царинските мерки за заштита на правата од интелектуална ...
» Закон за контрола на предмети од скапоцени метали
» Закон за мерните единици и мерилата
» Закон за стандардизација
» Закон за индустриска сопственост
» Закон за авторското право и сродните права
» Закон за пропишување на техничките барање за производите и оцена ...
» Закон за безбедност на производите
» Закон за поттикнување и помагање на технолошкиот развој
» Закон за индустриска сопственост
» Закон за акредитација
» Закон за авторското право и сродните права
» Закон за квалитетот на земјоделските производи
» Закон за поттикнување и помагање на технолошкиот развој
» Закон за иновациската дејност
Детален опис на документ
Закон за авторското право и сродните права
вон сила
Датум на објавување: 12.09.1996 Преземи го документот
4800 пати симнат
Датум на стапување во сила: 20.09.1996 
Сл. весник/година: 47/1996 
Категорија: Стопанство » Индустриска и интелектуална сопственост, метрологија, стандардизација, акредитација, технолошки развој и квалитет на производите
Забелешка:
Клучни зборови: заштита, интелектуална сопственост, автроско право, автори, изведби, предмети авторски и сродни права
Измени и дополнувања
 Измена и дополнување
  22.01.1998 
Преземи го документот
2623 пати симнат
 Измена и дополнување
  27.12.2002 
Преземи го документот
2229 пати симнат
 Измена и дополнување
  17.01.2005 
Преземи го документот
2667 пати симнат
 Пречистен текст
  12.04.2005 
Преземи го документот
1707 пати симнат
 Измена и дополнување
  29.10.2007 
Преземи го документот
4309 пати симнат


 
 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.