Детален опис на документ
Закон за работните односи
вон сила
Датум на објавување: 30.12.1993 Преземи го документот
4709 пати симнат
Датум на стапување во сила: 07.01.1994 
Сл. весник/година: 80/1993 
Категорија: Работни односи » Општи прописи
Забелешка:
Клучни зборови: работодавец, работник, работен однос, работен процес
Измени и дополнувања
 Измена и дополнување
  16.03.1995 
Преземи го документот
1419 пати симнат
 Измена и дополнување
  17.10.1997 
Преземи го документот
1007 пати симнат
 Измена и дополнување
  08.05.1998 
Преземи го документот
884 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  13.01.1999 
Преземи го документот
124 пати симнат
 Изменување и дополнување
  30.03.2000 
Преземи го документот
913 пати симнат
 Измена и дополнување
  16.01.2001 
Преземи го документот
930 пати симнат
 Измена и дополнување
  02.07.2001 
Преземи го документот
894 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  12.09.2001 
Преземи го документот
126 пати симнат
 Измена и дополнување
  08.04.2003 
Преземи го документот
221 пати симнат
 Измена и дополнување
  23.06.2003 
Преземи го документот
1582 пати симнат
 Пречистен текст
  15.12.2003 
Преземи го документот
13546 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  18.05.2005 
Преземи го документот
800 пати симнат


 
Дискусии околу овој закон
Zdravko  Saveski на 05.02.2010 11:36

Одлуката на Уставниот Суд со која се укинува ИД од јануари 2001 може да се преземе оттука: http://www.constitutionalcourt.mk/domino/WEBSUD.nsf/ffc0feee91d7bd9ac1256d280038c474/ae82103bfeace58ac125716b0047c8dc?OpenDocument

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.