Поврзани документи
» Закон за извршување на Буџетот на Република Македонија за 2001 ...
» Закон за извршување на Буџетот на Република Македонија за 2002 ...
» Закон за ограничување на изворните приходи за финансирање на јавните ...
» Закон за ограничување на изворните приходи за финансирање на јавните ...
» Закон за спречување на перење пари
» Закон за утврдување и наплата на јавните приходи
» Закон за Финансиската полиција
» Закон за јавните набавки
» Закон за ограничување на изворните приходи за финансирање на јавните ...
» Закон за јавните набавки
» Закон за внатрешна ревизија во јавниот сектор
» Закон за сметководството за непрофитните организации
» Закон за ограничување на изворните приходи за финансирање на јавните ...
» Закон за јавен долг
» Закон за управата за јавни приходи
» Закон за ревизија
» Закон за буџетите
» Закон за единствениот даночен број на даночните обврзници
» Закон за извршување на буџетот на Република Македонија за 2006 ...
» Закон за сметководство за буџетите и буџетските корисници
» Закон за извршување на Буџетот на Република Македонија за 1996 ...
» Закон за буџетите
» Закон за висината на стапката на затезната камата
» Закон за ограничување на потрошувачката за општите општествени и заеднички ...
» Закон за финансиско работење
» Закон за сметководството
» Закон за Управата за јавни приходи
» Закон за ограничување на изворните приходи за финансирање на јавните ...
» Закон за ограничување на приходите за финансирање на општите општествени ...
» Закон за извршување на Буџетот на Република Македонија за 1994 ...
Детален опис на документ
Закон за сметководството
вон сила
Датум на објавување: 07.07.1993 Преземи го документот
3387 пати симнат
Датум на стапување во сила: 15.07.1993 
Сл. весник/година: 42/1993 
Категорија: Финансии, сметководство » Општи прописи
Забелешка: Со стапувањето на сила на Законот за сметководство на буџетите и буџетските корисници од 2002година, овој закон е ставен вон сила.
Клучни зборови: сметководство, сметководствени искази, податоци од работење, резултати, сметководствена евиденција
Измени и дополнувања
 Измена
  01.02.1995 
Преземи го документот
844 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  27.12.1995 
Преземи го документот
91 пати симнат
 Измена и дополнување
  10.07.1998 
Преземи го документот
716 пати симнат
 Дополнување
  01.07.1999 
Преземи го документот
739 пати симнат
 Измена и дополнување
  05.09.2001 
Преземи го документот
1411 пати симнат
 Дополнување
  30.05.2002 
Преземи го документот
380 пати симнат


 
Дискусии околу овој закон
toni kalajdziev на 30.10.2009 19:41

Dali postoi zakonska regulativa koja go ureduva nacinot i redosledot na zatvarawe na obvrskite koga vo virmanskite nalozi ne e navedeno koja f-ra se plaka. Odnosno dali  e isplavno hronolo[koto zatvarawe na f-rite, odnosno prvo najstarite spored datumot na nivno izdavawe?

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.