Поврзани документи
» Закон за извршување на Буџетот на Република Македонија за 2001 ...
» Закон за извршување на Буџетот на Република Македонија за 2002 ...
» Закон за ограничување на изворните приходи за финансирање на јавните ...
» Закон за ограничување на изворните приходи за финансирање на јавните ...
» Закон за спречување на перење пари
» Закон за утврдување и наплата на јавните приходи
» Закон за Финансиската полиција
» Закон за јавните набавки
» Закон за ограничување на изворните приходи за финансирање на јавните ...
» Закон за јавните набавки
» Закон за внатрешна ревизија во јавниот сектор
» Закон за сметководството за непрофитните организации
» Закон за ограничување на изворните приходи за финансирање на јавните ...
» Закон за јавен долг
» Закон за управата за јавни приходи
» Закон за ревизија
» Закон за буџетите
» Закон за единствениот даночен број на даночните обврзници
» Закон за извршување на буџетот на Република Македонија за 2006 ...
» Закон за сметководство за буџетите и буџетските корисници
» Закон за извршување на Буџетот на Република Македонија за 1996 ...
» Закон за буџетите
» Закон за висината на стапката на затезната камата
» Закон за ограничување на потрошувачката за општите општествени и заеднички ...
» Закон за финансиско работење
» Закон за сметководството
» Закон за Управата за јавни приходи
» Закон за ограничување на изворните приходи за финансирање на јавните ...
» Закон за ограничување на приходите за финансирање на општите општествени ...
» Закон за извршување на Буџетот на Република Македонија за 1994 ...
Детален опис на документ
Закон за финансиско работење
вон сила
Датум на објавување: 07.07.1993 Преземи го документот
3232 пати симнат
Датум на стапување во сила: 15.07.1993 
Сл. весник/година: 42/1993 
Категорија: Финансии, сметководство » Општи прописи
Забелешка: Законот за финансиското работење ("Службен весник на Република Македонија" бр. 42/93 и 32/97), прeстанува да важи на 30 јуни 2001 година.
Клучни зборови: трансакции, финансирање, пари, финансии, финансиско работење
Измени и дополнувања
 Измена и дополнување
  09.07.1997 
Преземи го документот
1398 пати симнат


 
Дискусии околу овој закон
GALINA ARSENIEVA на 14.07.2016 10:44

Pocituvani, 

Ve molam da mi kazete sega so koj zakon e regulirano davanjeto i zemaweto na pozajmici pomegu pravni lica, pomegu pravno i fizicko lice?

Odnapred Vi blagodaram

 

Petar Andreevski на 12.02.2013 22:27

Почитувани,

Законот занфинансиско работење е ставен вон сила. Со кој пропис/закон е сега регулирано финансиското работење? Во член 8 став 3 од овој закон беше кажано дека министерот за финансии ги пропишува условите за располагање со готовит пари т.е. благајничкиот максимум.Со кој пропис е ова регулирано?

Одрнапред благодарен

Петар Андреевски

Dijana Tashkova на 11.11.2011 15:44

Procitajte ja zabeleshkata gospodine. ako ne ja gledate, eve vi paste:
 Законот за финансиското работење ("Службен весник на Република Македонија" бр. 42/93 и 32/97), прeстанува да важи на 30 јуни 2001 година.

Сашко Станинов на 04.06.2010 16:18

Почитувани,

Дали може да предложам една сугестија.

Во графата кога е ставен законот ВОН СИЛА, софтверски да го уредите и да има графа кој датум е ставен законот вон сила и со кој закон е ставен вон сила.

Со почит,

Адв. С. Станинов

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.