Детален опис на документ
Закон за гранична контрола
Датум на објавување: 30.12.2010 Преземи го документот
1091 пати симнат
Датум на стапување во сила: 07.01.2011 
Сл. весник/година: 171/2010 
Категорија: Односи и соработка со странство » Царина
Забелешка: Со денот на влегувањето во сила на овој закон престанува да важи Законот за надзор на државната граница ("Службен весник на Република Македонија" број 71/2006, 66/2007 и 52/2009).
Клучни зборови: сообраќај, надзор, контрола, министерство, оператор, соработка, штембил, внатрешни, центар, полиција, граница, државна, железнички, меѓународна, работи, национален, воздушен, гранична, линија, проверки, премини, авиопревозник, патен, внатрешност, координативен, полициска
Измени и дополнувања
 Измена и дополнување
  27.02.2014 
Преземи го документот
334 пати симнат
 Измена и дополнување
  31.08.2015 
Преземи го документот
223 пати симнат
 Измена и дополнување
  22.03.2016 
Преземи го документот
149 пати симнат


 
 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.