Поврзани документи
» Закон за вршење земјоделска дејност
» Закон за Фондот за земјоделство
» Закон за основање Агенција за поттикнување на развојот на земјоделството ...
» Закон за пасиштата
» Закон за заштита на растенијата
» Закон за земјоделското земјиште
» Закон за органско земјоделско производство
» Закон за семенски материјал, саден материјал и материјал за размножување, ...
» Закон за здравјето на растенијата
» Закон за тутунот
» Закон за виното
» Закон за берзи на земјоделско - прехрамбени производи
» Закон за поттикнување на развојот на земјоделството
» Закон за трансформација на претпријатијата и задругите со општествен капитал ...
» Закон за тутун и тутунски производи
» Закон за престанување на важноста на Законот за Фондот за ...
» Закон за земјоделската инспекција
» Закон за попис на земјоделството во Република Македонија, 2006 година ...
» Закон за основање на агенција за финансиска поддршка во земјоделството ...
» Закон за заштита на нови сорти на земјоделски растенија
» Закон за воспоставување мрежа за прибирање на сметководствени податоци од ...
» Закон за ѓубриња
» Закон за земјоделството и руралниот развој
» Закон за производи за заштита на растенијата
» Закон за земјоделско земјиште
» Закон за семенски и саден материјал за земјоделски растенија
» Закон за државниот инспекторат за земјоделство
» Закон за селекционерски права
» Закон за органско земјоделско производство
» Закон за земјоделство и рурален развој
Детален опис на документ
Закон за виното
Датум на објавување: 17.05.1973 Преземи го документот
242 пати симнат
Датум на стапување во сила: 25.05.1973 
Сл. весник/година: 27/1973 
Категорија: Стопанство » Земјоделство
Забелешка:
Клучни зборови: алкохол, производство, потрошувачи, сорта, производители, вино, грозје, шира, винарство, свежо, гмечено, клук, специјално, пенливо, бело, црвено, црно, суво, полусуво, полуслатко, слатко, комина, шеќер, бистрење, мешавина, потекло
Измени и дополнувања
 Измена
  19.08.1988 
Преземи го документот
78 пати симнат
 Измена
  13.04.1990 
Преземи го документот
65 пати симнат
 Измена и дополнување
  08.03.1991 
Преземи го документот
79 пати симнат
 Измена
  30.12.1992 
Преземи го документот
67 пати симнат
 Дополнување
  23.11.2000 
Преземи го документот
82 пати симнат
 Измена и дополнување
  31.01.2003 
Преземи го документот
121 пати симнат


 
 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.