Поврзани документи
» Закон за банките
» Закон за Фондот за осигурување на депозити
» Закон за Агенција на Република Македонија за управување со средства ...
» Закон за банки за микрофинансирање
» Закон за Народната Банка на Република Македонија
» Закон за основање Македонска банка за поддршка на развојот
» Закон за обезбедување на средства во форма на кредит за ...
» Закон за санација и реконструирање на дел од банките во ...
» Закон за банките и штедилниците
» Закон за Народната банка на Република Македонија
» Закон за регулирање на побарувањата на штедачите од штедилниците „ТАТ“ ...
» Закон за престанување на важењето на законот за банки за ...
» Закон за заштита на потрошувачите при договори за потрошувачки кредит ...
» Закон за банките
» Закон за кредитно биро
» Закон за народната банка на Република Македонија
» Закон за заштита на потрошувачите при договори за потрошувачки кредит ...
» Закон за субвенционирање на станбен кредит
» Закон за регулирање на дел од долгот кон Обединета банка ...
Детален опис на документ
Закон за народната банка на Република Македонија
Датум на објавување: 09.12.2010 Преземи го документот
988 пати симнат
Датум на стапување во сила: 17.12.2010 
Сл. весник/година: 158/2010 
Категорија: Финансии, сметководство » Банки и штедилници
Забелешка: Со денот на влегувањето во сила на овој закон престанува да важи Законот за Народната банка на Република Македонија ("Службен весник на Република Македонија" бр. 3/2002,51/2003, 85/2003, 40/2004, 61/2005 и 129/2006).
Клучни зборови: банка, капитал, независност, пари, сметка, курс, гувернер, организација, работа, политика, девизен, супервизија, постапка, добивка, печат, ковани, книжни, резерви, рм, правен, статус, седиште, управна, народна, цели, задачи, овластувања, способност, монетарна, режим, клиринг, агент, евро
Измени и дополнувања
 Одлука на Уставен суд
  09.05.2012 
Преземи го документот
174 пати симнат
 Измена и дополнување
  02.10.2012 
Преземи го документот
223 пати симнат
 Измена и дополнување
  04.03.2014 
Преземи го документот
131 пати симнат
 Измена и дополнување
  04.09.2015 
Преземи го документот
73 пати симнат
 Измена и дополнување
  15.01.2016 
Преземи го документот
72 пати симнат


 
 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.