Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/content/68/5509168/html/pravo.org.mk/Connections/pravo.php on line 9
Pravo.org.mk | Закон за финансиските друштваПоврзани документи
» Закон за извршување на Буџетот на Република Македонија за 2001 ...
» Закон за извршување на Буџетот на Република Македонија за 2002 ...
» Закон за ограничување на изворните приходи за финансирање на јавните ...
» Закон за ограничување на изворните приходи за финансирање на јавните ...
» Закон за спречување на перење пари
» Закон за утврдување и наплата на јавните приходи
» Закон за Финансиската полиција
» Закон за јавните набавки
» Закон за ограничување на изворните приходи за финансирање на јавните ...
» Закон за јавните набавки
» Закон за внатрешна ревизија во јавниот сектор
» Закон за сметководството за непрофитните организации
» Закон за ограничување на изворните приходи за финансирање на јавните ...
» Закон за јавен долг
» Закон за управата за јавни приходи
» Закон за ревизија
» Закон за буџетите
» Закон за единствениот даночен број на даночните обврзници
» Закон за извршување на буџетот на Република Македонија за 2006 ...
» Закон за сметководство за буџетите и буџетските корисници
» Закон за извршување на Буџетот на Република Македонија за 1996 ...
» Закон за буџетите
» Закон за висината на стапката на затезната камата
» Закон за ограничување на потрошувачката за општите општествени и заеднички ...
» Закон за финансиско работење
» Закон за сметководството
» Закон за Управата за јавни приходи
» Закон за ограничување на изворните приходи за финансирање на јавните ...
» Закон за ограничување на приходите за финансирање на општите општествени ...
» Закон за извршување на Буџетот на Република Македонија за 1994 ...
Детален опис на документ
Закон за финансиските друштва
Датум на објавување: 09.12.2010 Преземи го документот
1065 пати симнат
Датум на стапување во сила: 17.12.2010 
Сл. весник/година: 158/2010 
Категорија: Финансии, сметководство » Општи прописи
Забелешка:
Клучни зборови: кредит, сметководство, ревизија, регистар, надзор, лизинг, извештај, дозвола, основање, работење, гаранции, одобрување, промена, трговски, друштва, кредитна, финансиски, факторинг, картичка, главнина, статусна
Измени и дополнувања
 Исправка на законот
  28.12.2010 
Преземи го документот
509 пати симнат
 Измена и дополнување
  14.04.2011 
Преземи го документот
515 пати симнат
 Измена и дополнување
  25.07.2014 
Преземи го документот
188 пати симнат
 Измена и дополнување
  04.09.2015 
Преземи го документот
103 пати симнат
 Измена и дополнување
  10.02.2016 
Преземи го документот
84 пати симнат


 
 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.