Детален опис на документ
Закон за одбрана
вон сила
Датум на објавување: 15.02.1992 Преземи го документот
2361 пати симнат
Датум на стапување во сила: 23.02.1992 
Сл. весник/година: 8/1992 
Категорија: Одбрана
Забелешка:
Клучни зборови: одбрана, армија, војска, одбранбен систем, одбранбена стратегија
Измени и дополнувања
 Одлука на Уставен суд
  13.05.1993 
Преземи го документот
41 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  14.10.1994 
Преземи го документот
44 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  01.10.1997 
Преземи го документот
44 пати симнат


 
Дискусии околу овој закон
Zdravko  Saveski на 18.03.2011 23:01

Овој закон не ви е целосен. Целиот текст на законот го имате овде: http://www.mlrc.org.mk/zakoni/Z1992052.htm

Измената и дополнувањето на овој закон од 1995 ја имате овде: http://www.mlrc.org.mk/zakoni/Z1995042.htm

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.