Поврзани документи
» Закон за вршење земјоделска дејност
» Закон за Фондот за земјоделство
» Закон за основање Агенција за поттикнување на развојот на земјоделството ...
» Закон за пасиштата
» Закон за заштита на растенијата
» Закон за земјоделското земјиште
» Закон за органско земјоделско производство
» Закон за семенски материјал, саден материјал и материјал за размножување, ...
» Закон за здравјето на растенијата
» Закон за тутунот
» Закон за виното
» Закон за берзи на земјоделско - прехрамбени производи
» Закон за поттикнување на развојот на земјоделството
» Закон за трансформација на претпријатијата и задругите со општествен капитал ...
» Закон за тутун и тутунски производи
» Закон за престанување на важноста на Законот за Фондот за ...
» Закон за земјоделската инспекција
» Закон за попис на земјоделството во Република Македонија, 2006 година ...
» Закон за основање на агенција за финансиска поддршка во земјоделството ...
» Закон за заштита на нови сорти на земјоделски растенија
» Закон за воспоставување мрежа за прибирање на сметководствени податоци од ...
» Закон за ѓубриња
» Закон за земјоделството и руралниот развој
» Закон за производи за заштита на растенијата
» Закон за земјоделско земјиште
» Закон за семенски и саден материјал за земјоделски растенија
» Закон за државниот инспекторат за земјоделство
» Закон за селекционерски права
» Закон за органско земјоделско производство
» Закон за земјоделство и рурален развој
Детален опис на документ
Закон за поттикнување на развојот на земјоделството
вон сила
Датум на објавување: 15.04.1992 Преземи го документот
2147 пати симнат
Датум на стапување во сила: 23.04.1992 
Сл. весник/година: 24/1992 
Категорија: Стопанство » Земјоделство
Забелешка:
Клучни зборови: земјоделство, развој, пченица, поттикнување, сончоглед, маслодајна репка, шеќерна репка, млеко, премија
Измени и дополнувања
 Измена
  30.12.1992 
Преземи го документот
314 пати симнат
 Измена и дополнување
  27.12.1993 
Преземи го документот
285 пати симнат
 Измена
  20.03.1996 
Преземи го документот
324 пати симнат


 
 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.