Поврзани документи
» Закон за банките
» Закон за Фондот за осигурување на депозити
» Закон за Агенција на Република Македонија за управување со средства ...
» Закон за банки за микрофинансирање
» Закон за Народната Банка на Република Македонија
» Закон за основање Македонска банка за поддршка на развојот
» Закон за обезбедување на средства во форма на кредит за ...
» Закон за санација и реконструирање на дел од банките во ...
» Закон за банките и штедилниците
» Закон за Народната банка на Република Македонија
» Закон за регулирање на побарувањата на штедачите од штедилниците „ТАТ“ ...
» Закон за престанување на важењето на законот за банки за ...
» Закон за заштита на потрошувачите при договори за потрошувачки кредит ...
» Закон за банките
» Закон за кредитно биро
» Закон за народната банка на Република Македонија
» Закон за заштита на потрошувачите при договори за потрошувачки кредит ...
» Закон за субвенционирање на станбен кредит
» Закон за регулирање на дел од долгот кон Обединета банка ...
Детален опис на документ
Закон за Народната банка на Република Македонија
вон сила
Датум на објавување: 27.04.1992 Преземи го документот
2139 пати симнат
Датум на стапување во сила: 30.01.2002 
Сл. весник/година: 26/1992 
Категорија: Финансии, сметководство » Банки и штедилници
Забелешка:
Клучни зборови: банка, народна банка, девизи, хартии од вредност, банки, штедилница, штедилници, камата, пари, народна банка на република македонија, народна банка на рм, нбрм, емисиона банка, монетарна политика, курс, служба за внатрешна ревизија, гувернер, гувернер на нбрм
Измени и дополнувања
 Измена
  29.01.1993 
Преземи го документот
187 пати симнат
 Измена и дополнување
  11.09.1993 
Преземи го документот
192 пати симнат
 Измена и дополнување
  10.04.1996 
Преземи го документот
205 пати симнат
 Пречистен текст
  11.06.1996 
Преземи го документот
472 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  18.06.1997 
Преземи го документот
19 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  13.11.1999 
Преземи го документот
18 пати симнат


 
 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.