Поврзани документи
» Закон за амнестија
» Закон за парничната постапка
» Закон за судскиот буџет
» Закон за амнестија
» Кривичен законик
» Закон за извршување
» Закон за заштита на сведоци
» Закон за парничната постапка
» Закон за извршување на санкциите
» Закон за извршната постапка
» Закон за прекршоците
» Закон за академија за обука на судии и јавни обвинители ...
» Закон за извршување на санкциите
» Закон за судовите
» Закон за Републички судски совет
» Закон за амнестија на граѓаните на Република Македонија кои не ...
» Закон за кривичната постапка
» Закон за управните спорови
» Закон за судскиот совет на Република Македонија
» Закон за медијација
» Закон за вонпроцесната постапка
» Закон за прекршоците
» Закон за судовите
» Закон за прекршоците против јавниот ред и мир
» Закон за малолетничка правда
» Закон за обезбедување на побарувањето
» Закон за вонпарнична постапка
» Закон за судска служба
» Закон за управување со конфискуван имот, имотна корист и одземени ...
» Закон за судските такси
Детален опис на документ
Закон за процена
Датум на објавување: 31.08.2010 Преземи го документот
5439 пати симнат
Датум на стапување во сила: 08.09.2010 
Сл. весник/година: 115/2010 
Категорија: Државно уредување на Република Македонија » Правосудство » Судови, судски постапки
Забелешка:
Клучни зборови: комора, лиценца, процена, проценител, проценители
Измени и дополнувања
 Дополнување
  15.11.2011 
Преземи го документот
3041 пати симнат
 Измена и дополнување
  30.12.2011 
Преземи го документот
2344 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  11.04.2012 
Преземи го документот
1567 пати симнат
 Измена и дополнување
  28.05.2012 
Преземи го документот
2717 пати симнат
 Измена и дополнување
  19.12.2014 
Преземи го документот
935 пати симнат
 Дополнување
  24.06.2015 
Преземи го документот
752 пати симнат
 Измена и дополнување
  04.09.2015 
Преземи го документот
782 пати симнат
 Измена и дополнување
  05.11.2015 
Преземи го документот
748 пати симнат
 Измена
  19.02.2016 
Преземи го документот
801 пати симнат


 
Дискусии околу овој закон
Величе Николовска на 24.11.2011 21:20

Што знаќи ова дополнување на законот? Дали само во областите кои се дефинирани во законот а за кои досега немало ниту еден овластен проценител Бирото за вештачење во следната гдина ќе ги врши проценките, а во останатите области ќе си продолжат како и до сега да си работат проценителите кои поседуваат лиценци од различни институции ? Според стенограмските белешки од седницата на Собранието на која што министерот ја образлага потребата од донесување на Законот за дополнување на Законот за процена по скратена постапка се чини дека е така. Самиот нов член 47А е доста неодреден. Има ли некој што веќе побарал автентично токување на членот од Законодавно правната комисија? 

branislav trpceski на 13.08.2011 21:09

dali se doneseni programite za polaganje za proceniteli za materijata od tocka 1 do 4

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.