Поврзани документи
» Закон за акредитација
» Закон за метрологијата
» Закон за стандардизација
» Закон за заштита на топографијата на интегралните кола
» Закон за индустриската сопственост
» Закон за поттикнување и помагање на технолошкиот развој
» Закон за царинските мерки за заштита на правата од интелектуална ...
» Закон за контрола на предмети од скапоцени метали
» Закон за мерните единици и мерилата
» Закон за стандардизација
» Закон за индустриска сопственост
» Закон за авторското право и сродните права
» Закон за пропишување на техничките барање за производите и оцена ...
» Закон за безбедност на производите
» Закон за поттикнување и помагање на технолошкиот развој
» Закон за индустриска сопственост
» Закон за акредитација
» Закон за авторското право и сродните права
» Закон за квалитетот на земјоделските производи
» Закон за поттикнување и помагање на технолошкиот развој
» Закон за иновациската дејност
Детален опис на документ
Закон за авторското право и сродните права
Датум на објавување: 31.08.2010 Преземи го документот
8856 пати симнат
Датум на стапување во сила: 08.09.2010 
Сл. весник/година: 115/2010 
Категорија: Стопанство » Индустриска и интелектуална сопственост, метрологија, стандардизација, акредитација, технолошки развој и квалитет на производите
Забелешка:
Клучни зборови: заштита, предмети, автори, изведби, авторско право, авторски и сродни права
Измени и дополнувања
 Исправка на законот
  21.10.2010 
Преземи го документот
4063 пати симнат
 Дополнување
  13.04.2011 
Преземи го документот
3468 пати симнат
 Измена и дополнување
  28.10.2013 
Преземи го документот
1911 пати симнат
 Измена и дополнување
  04.09.2015 
Преземи го документот
829 пати симнат
 Измена и дополнување
  15.02.2016 
Преземи го документот
781 пати симнат


 
 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.