Поврзани документи
» Закон за амнестија
» Закон за парничната постапка
» Закон за судскиот буџет
» Закон за амнестија
» Кривичен законик
» Закон за извршување
» Закон за заштита на сведоци
» Закон за парничната постапка
» Закон за извршување на санкциите
» Закон за извршната постапка
» Закон за прекршоците
» Закон за академија за обука на судии и јавни обвинители ...
» Закон за извршување на санкциите
» Закон за судовите
» Закон за Републички судски совет
» Закон за амнестија на граѓаните на Република Македонија кои не ...
» Закон за кривичната постапка
» Закон за управните спорови
» Закон за судскиот совет на Република Македонија
» Закон за медијација
» Закон за вонпроцесната постапка
» Закон за прекршоците
» Закон за судовите
» Закон за прекршоците против јавниот ред и мир
» Закон за малолетничка правда
» Закон за обезбедување на побарувањето
» Закон за вонпарнична постапка
» Закон за судска служба
» Закон за управување со конфискуван имот, имотна корист и одземени ...
» Закон за судските такси
Детален опис на документ
Закон за вештачење
Датум на објавување: 31.08.2010 Преземи го документот
7250 пати симнат
Датум на стапување во сила: 01.01.1970 
Сл. весник/година: 115/2010 
Категорија: Државно уредување на Република Македонија » Правосудство » Судови, судски постапки
Забелешка:
Клучни зборови: сведок, вештачење, комора, лиценца, сведоци, вештак, вештаци, толкувачи, испит, толкувач
Измени и дополнувања
 Одлука Уставен суд
  14.11.2012 
Преземи го документот
2047 пати симнат
 Измена и дополнување
  22.01.2014 
Преземи го документот
2607 пати симнат
 Измена и дополнување
  04.03.2014 
Преземи го документот
2316 пати симнат
 Измена и дополнување
  24.06.2015 
Преземи го документот
1362 пати симнат
 Измена и дополнување
  31.08.2015 
Преземи го документот
1291 пати симнат
 Измена и дополнување
  05.11.2015 
Преземи го документот
1483 пати симнат


 
Дискусии околу овој закон
stretoslav krsteski на 11.06.2015 01:21

zosto nema odgovor na moeto prasanje od 24 .01. 2015

stretoslav krsteski на 24.01.2015 11:25

при баранје до судот за обезбедуванје на докази наместо машински  едоделен вештак со лиценца за архитектура при сто е изгубен стопански спор поради неадекватно вешто лице се работи за неправилно изработени метални калапи за бетонски елементи кај когого би требало да јапобарам одговорноста 

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.