Детален опис на документ
Закон за пензиското и инвалидското осигурување
вон сила
Датум на објавување: 30.12.1993 Преземи го документот
15355 пати симнат
Датум на стапување во сила: 31.12.1993 
Сл. весник/година: 80/1993 
Категорија: Пензиско и инвалидско осигурување
Забелешка:
Клучни зборови: осигурување, пензија, пензиско осигурување, работници, работен однос, инвалидитет, надоместок
Измени и дополнувања
 Измена и дополнување
  14.03.1995 
Преземи го документот
7599 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  07.05.1995 
Преземи го документот
1654 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  10.07.1996 
Преземи го документот
736 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  07.10.1996 
Преземи го документот
1310 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  12.11.1996 
Преземи го документот
1205 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  11.12.1996 
Преземи го документот
596 пати симнат
 Измена и дополнување
  30.12.1996 
Преземи го документот
6153 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  14.05.1997 
Преземи го документот
705 пати симнат
 Измена и дополнување
  09.07.1997 
Преземи го документот
5887 пати симнат
 Изменување и дополнување
  29.03.2000 
Преземи го документот
7401 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  08.11.2000 
Преземи го документот
870 пати симнат
 Измена
  17.11.2000 
Преземи го документот
5988 пати симнат
 Измена и дополнување
  25.01.2001 
Преземи го документот
6071 пати симнат
 Измена и дополнување
  02.07.2001 
Преземи го документот
5900 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  21.11.2001 
Преземи го документот
1428 пати симнат
 Измена и дополнување
  31.12.2003 
Преземи го документот
6833 пати симнат
 Изменување и дополнување
  26.07.2004 
Преземи го документот
7320 пати симнат
 Дополнување
  17.01.2005 
Преземи го документот
6845 пати симнат
 Дополнување
  03.10.2005 
Преземи го документот
6835 пати симнат
 Изменување
  24.11.2005 
Преземи го документот
7750 пати симнат
 Измена и дополнување
  06.06.2006 
Преземи го документот
10248 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  12.07.2006 
Преземи го документот
965 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  20.06.2007 
Преземи го документот
5381 пати симнат
 Измена и дополнување
  20.12.2007 
Преземи го документот
9403 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  10.09.2008 
Преземи го документот
1698 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  17.09.2008 
Преземи го документот
1765 пати симнат
 Дополнување
  05.12.2008 
Преземи го документот
6453 пати симнат
 Измена и дополнување
  24.12.2008 
Преземи го документот
7482 пати симнат
 Измена и дополнување
  30.06.2009 
Преземи го документот
4863 пати симнат
 Измена и дополнување
  25.12.2009 
Преземи го документот
4982 пати симнат
 Измена
  23.06.2010 
Преземи го документот
4005 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  15.09.2010 
Преземи го документот
2040 пати симнат
 Измена
  06.12.2010 
Преземи го документот
3744 пати симнат
 Дополнување
  25.02.2011 
Преземи го документот
3135 пати симнат
 Измена и дополнување
  13.04.2011 
Преземи го документот
3870 пати симнат
 Дополнување
  24.01.2012 
Преземи го документот
2704 пати симнат


 
Дискусии околу овој закон
Petar Dimovski на 21.09.2012 12:05

Precisten tekst ima na www.mtsp.gov.mk

bobi gidioski на 27.08.2012 13:08

е сања, уште да се случи тоа...частам...едно битолско..Smile

zoran nedanovski на 22.08.2012 14:38
sanja najdova на 15.08.2012 17:14

Пречистен текст на законот за ПИОМ е објавен во Сл. Весник на РМ бр. 98 од  01.08.2012, кога некој би го ажурирал и овде сите би биле среќни Smile

keti varoslija на 27.06.2012 19:37

dali postoi izmena za procentot na penzija so 39 godini staz dali e 80 kako sto stoi ili e namalen?

Zhuta Agron на 18.05.2012 10:15

znaete deka ne moze da ima precisten tekst od PIOM

zatoa sto zakon so zakon ima konflikt

makedonia e skapana drzava

Гоце Петров на 13.12.2011 13:24

На веб-сајтот на МТСП има пречистен текст од 2000-та година. 

Bojana Petrovic на 29.11.2011 12:13

Ve molam pod itno da se izgotvi PRECISTEN TEKST..oti so volku izmeni samo gospod da nie na pomos!!!!!

Viktor vice Isajlovski Isajlovski на 06.11.2011 22:48

Cool Site baraat precisten tekst na Zakonov, a nikoj da se potrudi, da si napravi sam precisten tekst.Samo stisnete downloads, stavete gi izmenite vo prvobitniot Zakon i site odluki i ete vi za 1 cas rabota-precisten tekst na Zakonot za PIO.

Thank's for nothing.

Ivana Pancevska на 23.09.2011 11:22

dali moze zena da odi vo penzija so 62 godini????

vo ZRO soglasno clen 104 e 64 godini?????

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.