Поврзани документи
» Закон за амнестија
» Закон за парничната постапка
» Закон за судскиот буџет
» Закон за амнестија
» Кривичен законик
» Закон за извршување
» Закон за заштита на сведоци
» Закон за парничната постапка
» Закон за извршување на санкциите
» Закон за извршната постапка
» Закон за прекршоците
» Закон за академија за обука на судии и јавни обвинители ...
» Закон за извршување на санкциите
» Закон за судовите
» Закон за Републички судски совет
» Закон за амнестија на граѓаните на Република Македонија кои не ...
» Закон за кривичната постапка
» Закон за управните спорови
» Закон за судскиот совет на Република Македонија
» Закон за медијација
» Закон за вонпроцесната постапка
» Закон за прекршоците
» Закон за судовите
» Закон за прекршоците против јавниот ред и мир
» Закон за малолетничка правда
» Закон за обезбедување на побарувањето
» Закон за вонпарнична постапка
» Закон за судска служба
» Закон за управување со конфискуван имот, имотна корист и одземени ...
» Закон за судските такси
Детален опис на документ
Закон за Академијата за судии и јавни обвинители
вон сила
Датум на објавување: 02.07.2010 Преземи го документот
2681 пати симнат
Датум на стапување во сила: 10.07.2010 
Сл. весник/година: 88/2010 
Категорија: Државно уредување на Република Македонија » Правосудство » Судови, судски постапки
Забелешка:
Клучни зборови: суд, избор, судија, судии, комисија, академија, обука, јавни, јавен, органи, обвинител, обвинители, испит, разрешување, упис, предавач, ментор, приемен
Измени и дополнувања
 Одлука на Уставен суд
  04.05.2011 
Преземи го документот
750 пати симнат
 Измена и дополнување
  26.12.2012 
Преземи го документот
851 пати симнат
 Измена
  20.02.2013 
Преземи го документот
1011 пати симнат


 
Дискусии околу овој закон
sanja najdova на 23.12.2013 18:05

Dali nekoj znae, dali vo tie 2 godini rabotno iskustvo posle polozen pravosuden ispit, spagja i rabota kaj Izvrsitel?

spase skorniev на 19.05.2013 22:00

Gi "diskriminira" i "pregazuva" coveckite prava,no kako i da e,postoja mnogu tkn. propusti vo delovi od naseto pravosudstvo i vo del od zakonite.Na kraj veruvam deka se kje se reshi so povolno reshenie za site nas...kako i sekogash..blagodaram!

spase skorniev на 18.05.2013 15:09

CISTA DISKRIMINACIJA...OTKADE DA ZNEME DEKA KJE IZMISLITE ZAKON SO KOJ BI TREBALO DA IMAME PROSEK 8...GLUPOSTI

ksirtina kucinoska на 10.10.2012 21:29

Moze nekoja da mi kaze sto se podrazbira pod uslovot - kandidatot da ima 2 godini rabotno iskustvo na pravni raboti po polozen pravosuden ispit odnosno dali toa znaci deka vo tie 2 godini istiot treba da bide pod plata ili mozel da bide i volonter ili pripravnik kaj nekoj advokat, sud itn. 

ksirtina kucinoska на 10.10.2012 21:29

Moze nekoj da mi kaze sto se podrazbira pod uslovot - kandidatot da ima 2 godini rabotno iskustvo na pravni raboti po polozen pravosuden ispit odnosno dali toa znaci deka vo tie 2 godini istiot treba da bide pod plata ili mozel da bide i volonter ili pripravnik kaj nekoj advokat, sud itn. 

Mаријана Талевска на 20.12.2011 11:48

Дискриминирачки закон, ги дискриминира новите Магистри по право кои незнаеле во текот на нивниот образовен процес дека е потребен просек 8 за прием на академијата, ги гази основните човекови права, донесен е без темелно размислување и ја гази демократијата во Македонија.

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.