Детален опис на документ
Закон за персоналниот данок на доход
Датум на објавување: 30.12.1993 Преземи го документот
7448 пати симнат
Датум на стапување во сила: 30.12.1993 
Сл. весник/година: 80/1993 
Категорија: Финансии, сметководство » Даноци, придонеси и самопридонеси
Забелешка:
Клучни зборови: данок, наплата, давачка, порез, данок од доход, персонален доход
Измени и дополнувања
 Измена и дополнување
  31.12.1994 
Преземи го документот
2031 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  12.06.1996 
Преземи го документот
371 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  10.07.1996 
Преземи го документот
276 пати симнат
 Измена и дополнување
  30.12.1996 
Преземи го документот
1781 пати симнат
 дополнување
  20.06.1997 
Преземи го документот
1540 пати симнат
 Измена и дополнување
  06.02.2001 
Преземи го документот
1975 пати симнат
 Измена и дополнување
  02.07.2001 
Преземи го документот
1473 пати симнат
 Дополнување
  10.01.2002 
Преземи го документот
1437 пати симнат
 Измена и дополнување
  19.06.2002 
Преземи го документот
1445 пати симнат
 Неофицијален пречистен текст
  31.12.2002 
Преземи го документот
3040 пати симнат
 Измена и дополнување
  31.12.2004 
Преземи го документот
2048 пати симнат
 Изменување и дополнување
  31.12.2005 
Преземи го документот
2792 пати симнат
 Дополнување
  21.04.2006 
Преземи го документот
2412 пати симнат
 Пречистен текст
  16.06.2006 
Преземи го документот
18671 пати симнат
 Измена и дополнување
  30.12.2006 
Преземи го документот
10361 пати симнат
 Измена и дополнување
  31.12.2007 
Преземи го документот
8034 пати симнат
 Измена и дополнување
  22.12.2008 
Преземи го документот
6343 пати симнат
 Измена и дополнување
  16.02.2009 
Преземи го документот
5340 пати симнат
 Дополнување
  19.11.2009 
Преземи го документот
4586 пати симнат
 Измена и дополнување
  30.12.2010 
Преземи го документот
3708 пати симнат
 Изменување и дополнување
  03.10.2011 
Преземи го документот
3003 пати симнат
 Измена и дополнување
  26.12.2012 
Преземи го документот
2273 пати симнат
 Измена и дополнување
  30.12.2013 
Преземи го документот
1367 пати симнат
 Измена и дополнување
  23.01.2014 
Преземи го документот
1606 пати симнат
 Измена и дополнување
  09.07.2015 
Преземи го документот
634 пати симнат
 Измена и дополнување
  31.07.2015 
Преземи го документот
589 пати симнат
 Измена и дополнување
  31.07.2015 
Преземи го документот
724 пати симнат
 Измена
  13.11.2015 
Преземи го документот
583 пати симнат
 Измена и дополнување
  10.02.2016 
Преземи го документот
675 пати симнат
 Измена и дополнување
  25.12.2017 
Преземи го документот
394 пати симнат


 
Дискусии околу овој закон
Валентин Ѓорѓиоски на 04.01.2015 01:18

и членот 6 во пречистениот од 2006та не е добар. на ујп.гов.мк изгледа има добра верзија (и неофицијално пречистена) од овој закон.

Maja Dragosavac на 01.12.2012 23:01
Pročišćenom tekstu iz 2006 fale stav od d do k, član 30. Pozdrav, maja
Dusanka Petrova на 15.02.2012 10:15

dali ima posledna verzija od precisten tekst na ovoj Zakon? Ve molam ako ima stavete ja na ovaa strana.

Pozdrav

Dusanka

Администратор test на 30.12.2010 04:28

Po Vashata zabeleshka izvrshivme proverka na precisteniot tekst na ovoj zakon. Ne se raboti za greshka na timot koj raboti na portalot Pravo. Zakonskite dokumenti koi mozat da se prevzemat od portalot se istite onie koi se odobreni kako takvi od Sobranieto i Zakonodavno-pravnata komisija. Timot na Pravo nema dozvola da menuva na bilo koj nacin oficijalni dokumenti. Sepak, delot za diskusii pod sekoj zakon sluzi za informiranje na korisnicite megjusebno.

Елена Тасевска на 30.12.2010 03:07

Во пречистениот текст на законот од 16.06.2006 г. не се внесени сите претходни измени и дополнувања, конкретно во член 95 од истиот и мислам дека не е во ред тоа од причина што имам максимална доверба во pravo.org.mk и редовно го користам во секојдневната работа и сакам во иднина да го користам без никаков сомнеж во врска со точноста на податоците.

Елена Т.,Адвокат

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.