Поврзани документи
» Закон за извршување на Буџетот на Република Македонија за 2001 ...
» Закон за извршување на Буџетот на Република Македонија за 2002 ...
» Закон за ограничување на изворните приходи за финансирање на јавните ...
» Закон за ограничување на изворните приходи за финансирање на јавните ...
» Закон за спречување на перење пари
» Закон за утврдување и наплата на јавните приходи
» Закон за Финансиската полиција
» Закон за јавните набавки
» Закон за ограничување на изворните приходи за финансирање на јавните ...
» Закон за јавните набавки
» Закон за внатрешна ревизија во јавниот сектор
» Закон за сметководството за непрофитните организации
» Закон за ограничување на изворните приходи за финансирање на јавните ...
» Закон за јавен долг
» Закон за управата за јавни приходи
» Закон за ревизија
» Закон за буџетите
» Закон за единствениот даночен број на даночните обврзници
» Закон за извршување на буџетот на Република Македонија за 2006 ...
» Закон за сметководство за буџетите и буџетските корисници
» Закон за извршување на Буџетот на Република Македонија за 1996 ...
» Закон за буџетите
» Закон за висината на стапката на затезната камата
» Закон за ограничување на потрошувачката за општите општествени и заеднички ...
» Закон за финансиско работење
» Закон за сметководството
» Закон за Управата за јавни приходи
» Закон за ограничување на изворните приходи за финансирање на јавните ...
» Закон за ограничување на приходите за финансирање на општите општествени ...
» Закон за извршување на Буџетот на Република Македонија за 1994 ...
Детален опис на документ
Закон за буџетите
вон сила
Датум на објавување: 28.12.1993 Преземи го документот
2271 пати симнат
Датум на стапување во сила: 05.01.1994 
Сл. весник/година: 79/1993 
Категорија: Финансии, сметководство » Општи прописи
Забелешка:
Клучни зборови: наплата, пари, буџет, финансии
Измени и дополнувања
 Измена и дополнување
  30.12.1996 
Преземи го документот
364 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  24.02.1999 
Преземи го документот
12 пати симнат
 Изменување и дополнување
  14.06.2000 
Преземи го документот
333 пати симнат
 Измена и дополнување
  13.02.2001 
Преземи го документот
25 пати симнат
 Пречистен текст
  07.05.2001 
Преземи го документот
1179 пати симнат
 Измена и дополнување
  26.11.2001 
Преземи го документот
53 пати симнат
 Измена и дополнување
  29.06.2002 
Преземи го документот
48 пати симнат
 Измена и дополнување
  04.04.2003 
Преземи го документот
39 пати симнат
 Измена и дополнување
  31.12.2003 
Преземи го документот
44 пати симнат
 Измена и дополнување
  31.12.2004 
Преземи го документот
96 пати симнат


 
 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.