Поврзани документи
» Закон за банките
» Закон за Фондот за осигурување на депозити
» Закон за Агенција на Република Македонија за управување со средства ...
» Закон за банки за микрофинансирање
» Закон за Народната Банка на Република Македонија
» Закон за основање Македонска банка за поддршка на развојот
» Закон за обезбедување на средства во форма на кредит за ...
» Закон за санација и реконструирање на дел од банките во ...
» Закон за банките и штедилниците
» Закон за Народната банка на Република Македонија
» Закон за регулирање на побарувањата на штедачите од штедилниците „ТАТ“ ...
» Закон за престанување на важењето на законот за банки за ...
» Закон за заштита на потрошувачите при договори за потрошувачки кредит ...
» Закон за банките
» Закон за кредитно биро
» Закон за народната банка на Република Македонија
» Закон за заштита на потрошувачите при договори за потрошувачки кредит ...
» Закон за субвенционирање на станбен кредит
» Закон за регулирање на дел од долгот кон Обединета банка ...
Детален опис на документ
Закон за банките и штедилниците
Датум на објавување: 20.05.1993 Преземи го документот
3023 пати симнат
Датум на стапување во сила: 28.05.1993 
Сл. весник/година: 31/1993 
Категорија: Финансии, сметководство » Банки и штедилници
Забелешка:
Клучни зборови: банки, штедилници, кредити, пари, стечај, санција, ликвидација, провизија
Измени и дополнувања
 Измена и дополнување
  27.12.1993 
Преземи го документот
589 пати симнат
 Измена и дополнување
  10.04.1996 
Преземи го документот
572 пати симнат
 Пречистен текст
  11.06.1996 
Преземи го документот
1697 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  18.06.1997 
Преземи го документот
130 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  18.03.1998 
Преземи го документот
111 пати симнат
 Измена и дополнување
  29.07.1998 
Преземи го документот
904 пати симнат
 Изменување и дополнување
  30.03.2000 
Преземи го документот
1170 пати симнат


 
 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.