Детален опис на документ
Закон за ветеринарно - медицински препарати
Датум на објавување: 26.03.2010 Преземи го документот
376 пати симнат
Датум на стапување во сила: 03.04.2010 
Сл. весник/година: 42/2010 
Категорија: Стопанство » Ветеринарство - сточарство
Забелешка: Со денот на влегувањето во сила на овој закон престануваат да важат одредбите од Законот за лековите, помошните лековити средства и медицинските помагала ("Службен весник на Република Македонија" број 21/98) кои се однесуваат на лековите, помошните лековити средства и медицински помагала за употребата во ветерината.
Клучни зборови: здравство, лекови, ветеринарство, ветеринарно, медицински, препарати, медикаменти
Измени и дополнувања
 Изменување и дополнување
  03.10.2011 
Преземи го документот
162 пати симнат
 Измена и дополнување
  01.09.2015 
Преземи го документот
34 пати симнат
 Измена и дополнување
  21.03.2016 
Преземи го документот
23 пати симнат


 
 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.