Детален опис на документ
Закон за административните такси
Датум на објавување: 26.03.1993 Преземи го документот
7155 пати симнат
Датум на стапување во сила: 03.04.1993 
Сл. весник/година: 17/1993 
Категорија: Финансии, сметководство » Такси
Забелешка:
Клучни зборови: наплата, такси, пари, давачки, финансии, административни
Измени и дополнувања
 Измена и дополнување
  25.04.1996 
Преземи го документот
3460 пати симнат
 Измена и дополнување
  10.02.1998 
Преземи го документот
2586 пати симнат
 Измена и дополнување
  21.02.2001 
Преземи го документот
2480 пати симнат
 Измена и дополнување
  04.04.2003 
Преземи го документот
2545 пати симнат
 Изменување и дополнување
  30.03.2004 
Преземи го документот
2535 пати симнат
 Изменување и дополнување
  13.09.2004 
Преземи го документот
2779 пати симнат
 Изменување и дополнување
  07.11.2005 
Преземи го документот
3046 пати симнат
 Измена и дополнување
  06.06.2006 
Преземи го документот
3030 пати симнат
 Измена и дополнување
  24.07.2007 
Преземи го документот
3232 пати симнат
 Измена и дополнување
  16.07.2008 
Преземи го документот
2684 пати симнат
 Дополнување
  15.10.2008 
Преземи го документот
2772 пати симнат
 Измена и дополнување
  15.01.2010 
Преземи го документот
3336 пати симнат
 Измена и дополнување
  05.11.2010 
Преземи го документот
2735 пати симнат
 Измена и дополнување
  11.02.2011 
Преземи го документот
2977 пати симнат
 Измена
  04.07.2012 
Преземи го документот
2281 пати симнат
 Измена
  05.11.2015 
Преземи го документот
676 пати симнат
 Измена и дополнување
  10.02.2016 
Преземи го документот
844 пати симнат


 
Дискусии околу овој закон
ѓорѓи мајсторовски на 21.12.2013 10:13

Зошто Катасарот не ги спроведува решенијата за приватизација донесени од МФ кои решенија се доставуваат по службена должност до Катастарот, а и во самите решенија стои клаузула дека промените за сопственост ќе се извршат по службена должност..?

 

 

 

 

 

 

 

Nail Mefailoski на 10.12.2011 14:13

зошто на толку измени не се направи пречистен текст, по кој што ќе можи лесно да се работи. Ако можете да го направите тоа, Ве молам направетего

Ardian Iseni на 11.11.2011 16:35

Katastarot ne go po;ituva i naplatuva taksi i toga[ koga gradjanite se oslobodeni

 

Milutin  Krsteski на 24.08.2011 16:09

Zabeleshka:

Do soodvenite sluzbi na ovaa veb strana, kako i preostanatite korisnici na atite vo e-forma, ve izvestvam deka vo vrska so prviot posledovatelen akt od Izmeni i Dopolnuvawa odnosno "Izmena i dopolnuvawe od 25.04.1996 " ne kompleten, falat zakonski odredbi vo chlen 4 od istiot, a isto taka nedostasuvaat i odredbite od chlen 5 od navedeniot zakon.

Se nadevam deka sluzbite po sluzbena dolznost ke gi reguliraat  neispravnostite vo navedeniot akt.

благој ристов на 18.08.2011 02:12

Ве молам за пречистен текст на Законот за административни такси

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.