Детален опис на документ
Закон за архивската граѓа
вон сила
Датум на објавување: 29.06.1990 Преземи го документот
4295 пати симнат
Датум на стапување во сила: 07.07.1990 
Сл. весник/година: 36/1990 
Категорија: Државно уредување на Република Македонија » Општи прописи
Забелешка:
Клучни зборови: заштита, книга, евиденција, архив, користење, чување, филм, материјал, архивска, граѓа, картотека, фотографија, слика, пишуван, цртан, печатен, филмуван, фотографиран, фонографиран, механографиран, документиран
Измени и дополнувања
 Измена и дополнување
  27.08.1995 
Преземи го документот
3002 пати симнат
 Измена
  14.07.2008 
Преземи го документот
3421 пати симнат


 
 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.