Детален опис на документ
Закон за водите
Датум на објавување: 15.07.2008 Преземи го документот
7467 пати симнат
Датум на стапување во сила: 23.07.2008 
Сл. весник/година: 87/2008 
Категорија: Стопанство » Водостопанство - рибарство
Забелешка: Ќе се применува од 1 јануари 2010 година, додека одредбите од Главата III и Главата XI на овој закон ќе започнат да се применуваат во рок од 30 дена од денот на влегувањето во сила на овој закон.
Клучни зборови: финансирање, концесии, заштита, води, водотеци, езера, водостој, слив, изворски, подземни, протечни, акумулирани, акумулации, користење, употреба, загадување, управување
Измени и дополнувања
 Измена и дополнување
  15.01.2009 
Преземи го документот
3539 пати симнат
 Измена
  30.12.2009 
Преземи го документот
3206 пати симнат
 Измена
  23.06.2010 
Преземи го документот
2903 пати симнат
 Измена и дополнување
  13.04.2011 
Преземи го документот
2627 пати симнат
 Измена и дополнување
  30.03.2012 
Преземи го документот
2044 пати симнат
 Измена и дополнување
  14.02.2013 
Преземи го документот
1970 пати симнат
 Измена и дополнување
  26.11.2013 
Преземи го документот
1595 пати симнат
 Измена и дополнување
  05.12.2014 
Преземи го документот
1084 пати симнат
 Измена и дополнување
  26.08.2015 
Преземи го документот
957 пати симнат
 Измена и дополнување
  18.03.2016 
Преземи го документот
882 пати симнат


 
Дискусии околу овој закон
Vesna Ristovska на 19.09.2013 14:28

Cool

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.