Поврзани документи
» Закон за амнестија
» Закон за парничната постапка
» Закон за судскиот буџет
» Закон за амнестија
» Кривичен законик
» Закон за извршување
» Закон за заштита на сведоци
» Закон за парничната постапка
» Закон за извршување на санкциите
» Закон за извршната постапка
» Закон за прекршоците
» Закон за академија за обука на судии и јавни обвинители ...
» Закон за извршување на санкциите
» Закон за судовите
» Закон за Републички судски совет
» Закон за амнестија на граѓаните на Република Македонија кои не ...
» Закон за кривичната постапка
» Закон за управните спорови
» Закон за судскиот совет на Република Македонија
» Закон за медијација
» Закон за вонпроцесната постапка
» Закон за прекршоците
» Закон за судовите
» Закон за прекршоците против јавниот ред и мир
» Закон за малолетничка правда
» Закон за обезбедување на побарувањето
» Закон за вонпарнична постапка
» Закон за судска служба
» Закон за управување со конфискуван имот, имотна корист и одземени ...
» Закон за судските такси
Детален опис на документ
Закон за судовите
вон сила
Датум на објавување: 27.08.1995 Преземи го документот
4912 пати симнат
Датум на стапување во сила: 04.09.1995 
Сл. весник/година: 36/1995 
Категорија: Државно уредување на Република Македонија » Правосудство » Судови, судски постапки
Забелешка:
Клучни зборови: судови, судска власт, државни органи, право, закони
Измени и дополнувања
 Одлука на Уставен суд
  10.07.1996 
Преземи го документот
272 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  09.10.1996 
Преземи го документот
251 пати симнат
 Измена и дополнување
  06.08.2003 
Преземи го документот
2980 пати симнат


 
 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.