Детален опис на документ
Закон за социјалната заштита
Датум на објавување: 24.06.2009 Преземи го документот
9812 пати симнат
Датум на стапување во сила: 02.07.2009 
Сл. весник/година: 79/2009 
Категорија: Јавни служби » Социјална заштита
Забелешка:
Клучни зборови: евиденција, помош, социјална
Измени и дополнувања
 Одлука на Уставен суд
  07.04.2010 
Преземи го документот
2007 пати симнат
 Измена и дополнување
  23.03.2011 
Преземи го документот
3294 пати симнат
 Измена и дополнување
  13.04.2011 
Преземи го документот
3153 пати симнат
 Измена и дополнување
  26.12.2012 
Преземи го документот
1268 пати симнат
 Измена
  25.01.2013 
Преземи го документот
1290 пати симнат
 Измена и дополнување
  31.05.2013 
Преземи го документот
1013 пати симнат
 Пречистен текст
  29.10.2013 
Преземи го документот
4094 пати симнат
 Измена и дополнување
  27.11.2013 
Преземи го документот
1800 пати симнат
 Измена и дополнување
  30.12.2013 
Преземи го документот
1505 пати симнат
 Измена и дополнување
  24.02.2014 
Преземи го документот
1559 пати симнат
 Измена и дополнување
  05.03.2014 
Преземи го документот
1287 пати симнат
 Измена и дополнување
  04.08.2014 
Преземи го документот
1473 пати симнат
 Измена и дополнување
  05.12.2014 
Преземи го документот
1152 пати симнат
 Измена и дополнување
  05.03.2015 
Преземи го документот
965 пати симнат
 Измена
  05.05.2015 
Преземи го документот
858 пати симнат
 Дополнување
  24.06.2015 
Преземи го документот
885 пати симнат
 Измена и дополнување
  02.09.2015 
Преземи го документот
822 пати симнат
 Измена и дополнување
  05.10.2015 
Преземи го документот
764 пати симнат
 Измена и дополнување
  05.11.2015 
Преземи го документот
786 пати симнат
 Измена и дополнување
  19.02.2016 
Преземи го документот
889 пати симнат
 Измена и дополнување
  14.11.2017 
Преземи го документот
559 пати симнат
 Измена и дополнување
  21.03.2018 
Преземи го документот
378 пати симнат


 
Дискусии околу овој закон
Dina Velkova на 26.03.2014 10:18

ima izmeni

Pandorce Georgieva на 27.01.2014 13:48

Dali liceto  koe imalo status na dete bez roditeli i roditelska griza,bez ogled na imotnata sostojba ima pravo na paricna pomos za studirawe i do koja vozrast.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mevludin Amcoski на 17.04.2013 16:08

Vo vrska so pravoto za slrpilo

Koja e logikata da lice na vozrast nad 75 godini i povece da go ostvari pravoto na slepilo sto e normalno samata starost doveduva do onamaluvawe na vidot , korisnik na tuga nega i penzioner povece od 10,000.00 denari

Cveto milosavlevic на 13.10.2012 02:54

Може ли некоја да ми помогне околу следново ?!?!?!

Центар за социјална работа од Скопје  ПЕДиница од ..........////////////  издава решение за соц.париич.помош пример датум 10,10,2011.  После еден месец носи ново решение за престанок на користенје соц.помош. По моја жалба министерство го врака предметот  на повторно разгледување и одлучување.    Дали ПЕ може да се повикува на моменти кои се случиле пред  првото остварување на соц помош 10,10,2011 и да ги наведува за причина за прекин на соц помош. 
Блафодарам   однапред !!!!  Со почит  !!!!   

Зоран Бошначки на 15.04.2011 13:41

Секоја чест за страницава, ни ги отвора очите!

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.