Поврзани документи
» Закон за ученичкиот и студентскиот стандард
» Закон за високото образование
» Закон за просветната инспекција
» Закон за ученичкиот стандард
» Закон за јазиците на кои се изведува наставата на Педагошкиот ...
» Закон за основање на центар за образование на кадри за ...
» Закон за основното образование
» Закон за просветната инспекција
» Закон за средното образование
» Закон за основање на Државен универзитет во Тетово
» Закон за бирото за развој на образованието
» Закон за стручно образование и обука
» Закон за основање на државен универзитет "Гоце Делчев" во Штип ...
» Закон за основање на факултет за администрација и менаџмент на ...
» Закон за основање на национална агенција за европски образовни програми ...
» Закон за образование на возрасните
» Закон за високото образование
» Закон за учебници за основно и средно образование
» Закон за основното образование
» Закон за државниот испитен центар
» Закон за високообразовните установи на верските заедници
» Закон за основање на Технолошко - технички факултет, Ветеринарен факултет ...
» Закон за основање на високообразовна установа факултет за безбедност во ...
» Закон за основање на Универзитет за информатички технологии во Скопје ...
» Закон за основање на високообразовна установа Факултет за безбедноство состав ...
» Закон за основање на Факултет за дизајн и технологии на ...
» Закон за основање на Факултет за информатички науки и компјутерско ...
» Закон за признавање на професионалните квалификации
» Закон за педагошката служба
» Закон за отворените граѓански универзитети за доживотно учење
Детален опис на документ
Закон за основното образование
вон сила
Датум на објавување: 20.09.1995 Преземи го документот
3170 пати симнат
Датум на стапување во сила: 28.09.1995 
Сл. весник/година: 44/1995 
Категорија: Јавни служби » Образование и воспитание
Забелешка:
Клучни зборови: министерство, образование, настава, наука, основно, училиште, знаење
Измени и дополнувања
 Одлука на Уставен суд
  20.03.1996 
Преземи го документот
126 пати симнат
 Измена и дополнување
  15.05.1996 
Преземи го документот
983 пати симнат
 Дополнување
  08.07.1996 
Преземи го документот
764 пати симнат
 Измена и дополнување
  23.07.1997 
Преземи го документот
782 пати симнат
 Изменување и дополнување
  23.12.1999 
Преземи го документот
698 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  21.03.2001 
Преземи го документот
85 пати симнат
 Измена и дополнување
  07.05.2002 
Преземи го документот
1038 пати симнат
 Пречистен текст
  11.07.2002 
Преземи го документот
4418 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  08.04.2003 
Преземи го документот
90 пати симнат
 Дополнување
  23.06.2003 
Преземи го документот
2090 пати симнат
 Дополнување
  30.06.2003 
Преземи го документот
207 пати симнат
 Измена и дополнување
  20.09.2004 
Преземи го документот
2898 пати симнат
 Измена и дополнување
  11.07.2005 
Преземи го документот
2235 пати симнат
 Дополнување
  26.09.2005 
Преземи го документот
2199 пати симнат
 Измена
  23.12.2005 
Преземи го документот
2180 пати симнат
 Измена и дополнување
  23.03.2006 
Преземи го документот
2960 пати симнат
 Измена и дополнување
  06.06.2006 
Преземи го документот
2862 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  17.01.2007 
Преземи го документот
2015 пати симнат
 Измена и дополнување
  24.05.2007 
Преземи го документот
3798 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  01.07.2009 
Преземи го документот
354 пати симнат


 
Дискусии околу овој закон
violeta antovska на 14.09.2015 14:34

Ве молам да изготвите пречистен текст на Законот. Многу би ни било од помош. 

Ви благодарам.

Brankica Kostadinoska на 16.12.2013 15:18

Ve molam da mi ogovorite kolku trae lekarsko uverenie za konkuriranje ns konkur zs izbor na direktor.

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.