Поврзани документи
» Закон за извршување на Буџетот на Република Македонија за 2001 ...
» Закон за извршување на Буџетот на Република Македонија за 2002 ...
» Закон за ограничување на изворните приходи за финансирање на јавните ...
» Закон за ограничување на изворните приходи за финансирање на јавните ...
» Закон за спречување на перење пари
» Закон за утврдување и наплата на јавните приходи
» Закон за Финансиската полиција
» Закон за јавните набавки
» Закон за ограничување на изворните приходи за финансирање на јавните ...
» Закон за јавните набавки
» Закон за внатрешна ревизија во јавниот сектор
» Закон за сметководството за непрофитните организации
» Закон за ограничување на изворните приходи за финансирање на јавните ...
» Закон за јавен долг
» Закон за управата за јавни приходи
» Закон за ревизија
» Закон за буџетите
» Закон за единствениот даночен број на даночните обврзници
» Закон за извршување на буџетот на Република Македонија за 2006 ...
» Закон за сметководство за буџетите и буџетските корисници
» Закон за извршување на Буџетот на Република Македонија за 1996 ...
» Закон за буџетите
» Закон за висината на стапката на затезната камата
» Закон за ограничување на потрошувачката за општите општествени и заеднички ...
» Закон за финансиско работење
» Закон за сметководството
» Закон за Управата за јавни приходи
» Закон за ограничување на изворните приходи за финансирање на јавните ...
» Закон за ограничување на приходите за финансирање на општите општествени ...
» Закон за извршување на Буџетот на Република Македонија за 1994 ...
Детален опис на документ
Закон за утврдување и наплата на јавните приходи
вон сила
Датум на објавување: 21.02.2001 Преземи го документот
2903 пати симнат
Датум на стапување во сила: 22.02.2001 
Сл. весник/година: 13/2001 
Категорија: Финансии, сметководство » Општи прописи
Забелешка:
Клучни зборови: данок, даночен обврзник, наплата, министерство за финансии, управа за јавни приходи, јавни приходи, такса, даночен долг, единствен даночен број, даночен број, даночен платец, даночна пријава, даночна евиденција, ујп
Измени и дополнувања
 Одлука на Уставен суд
  24.04.2002 
Преземи го документот
156 пати симнат
 Измена и дополнување
  18.07.2002 
Преземи го документот
850 пати симнат
 Измена и дополнување
  04.04.2003 
Преземи го документот
704 пати симнат
 Измена и дополнување
  03.12.2003 
Преземи го документот
732 пати симнат
 Изменување и дополнување
  30.03.2004 
Преземи го документот
976 пати симнат


 
 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.